MC-tragedie i USA: Sju omkom

Krigsveteraner i kolonne - ingen får kontakt med ulykkessjåføren (23).

SOM EN KRIGSSCENE: Sju krigsveteraner på MC omkom fredag da den brennende bilen i bakgrunnen kom over i feil kjørebane på en rett strekning med dobbel sperrelinje i Randolph i den amerikanske staten New Hampshire. Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix.
SOM EN KRIGSSCENE: Sju krigsveteraner på MC omkom fredag da den brennende bilen i bakgrunnen kom over i feil kjørebane på en rett strekning med dobbel sperrelinje i Randolph i den amerikanske staten New Hampshire. Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Kollisjonsstedet så ut som en slagmark i skogen i en av de verste trafikkulykkene i den amerikanske østkyststaten New Hampshire.

Sju MC-førere omkom, de fleste krigsveteraner fra den amerikanske marinen, og to ligger fortsatt på sykehus.

Blodbadet på Highway 2 skjedde i finvær ved 18.30-tiden fredag på en rett og oversiktlig strekning ved landsbyen Randolph.

En pickup-bil med tilhenger kom over i feil kjørebane og kolliderte med en MC-kolonne på 10 motorsykler fra storbyen Boston, tre timers kjøring sør.

Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix
Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix Vis mer

Alle var tilknyttet MC-klubben Marine JarHeads MC, og var på vei til et årlig stevne for krigsveteraner en halvtime unna i byen Gorham.

Grufulle scener

Stevnet har navnet «Blessing the Bikes» - velsigne motorsyklene.

Øyenvitner forteller om grufulle scener der døde og skadde lå slengt rundt en brennende kollisjonsbil og vrakrester av motorsykler.

Sjåføren i Dodge-pickup'en av 2016-modell, en 23 år gammel mann, kom nærmest fysisk uskadd fra massekollisjonen. Ifølge amerikanske medeier var han ikke til behandling på sykehus.

Pr. søndag var han ikke siktet for den katastrofale feilkjøringen. Politiet har ikke gitt opplysninger om hvor han befinner seg etter ulykken, og sier at de foreløpig ikke kjenner årsaken .

Det er en kjørebane i hver retning på ulykkesstedet med dobbel sperrelinje i mellom.

ØYEVITNE: En mann som kom rett etter massekollisjonen tilkaller hjelp pr. telefon på ulykkesstedet. Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix.
ØYEVITNE: En mann som kom rett etter massekollisjonen tilkaller hjelp pr. telefon på ulykkesstedet. Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Får ikke kontakt

Avisa Boston Globe har vært i kontakt med arbeidsgiveren til 23-åringen, et transportfirma i staten Massachusetts. Sjefen sier han ikke har hørt fra mannen siden ulykken, og at han ikke får noe svar på telefonen hans.

Andre med tilknytning til ulykken får heller ikke kontakt fordi han ikke står oppført i noe telefonregister.

Sjefen skal i politiavhør mandag.

Bakgrunnen for motorsykkelklubbens navn JarHead stammer ifølge amerikanske medier fra andre verdenskrig. Betydningen skal være at amerikanske marinesoldater alltid adlød ordre selv om faren for eget liv var aldri så stor.

Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix.
Foto: Miranda Thompson, AP/NTB Scanpix. Vis mer