Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McCain dropper oljeplattform-stunt

Ville sabotere Obama-show i Berlin i morgen, men været ødela planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes presidentkandidat John McCain strever denne uka tungt for å få oppmerksomhet rundt valgkamputspillene sine.

Årsaken er Barack Obamas ekstremt mye omtalte reise til Midtøsten og Europa, som har et haleheng på omlag 200 amerikanskje journalister, hvorav flere er blant USA mest kjente tv-personligheter.

Hvem er mest spektakulær?

I morgen er Obama i Tyskland, der det er ventet at han vil gå på en utendørs talerstol i Tiergarten midt i Berlin, trolig foran et publikum på flere tusen mennesker.

Den lenge bebudede talen vil utvilsomt dominere både aviser og tv-sendinger i USA store deler av mediedøgnet, men McCain-leiren har ikke tenkt å gi opp PR-krigen.

Det velinformerte nettstedet Politico meldte tidligere i kveld at McCain planla å ta med seg en gruppe journalister og fotografer i helikopter til en oljeplattform i mexicogulfen.

Men bare et par timer etter at planen ble kjent, kom meldingen om at republikanernes forsøket på å kuppe Obamas europeiske solskinnsdag er avlyst på grunn av dårlig vær i området.

Om oljeplattform-besøket hadde blitt gjennomført ville McCain trolig hamret inn sine synspunkter om utvidet oljeboring langs den amerikanske kysten.

KJEMPER OM RAMPLEYSET: John McCains utspill har de siste dagene i stor grad druknet i den massive mediedekningen av rivalens utenlandsbesøk.
KJEMPER OM RAMPLEYSET: John McCains utspill har de siste dagene i stor grad druknet i den massive mediedekningen av rivalens utenlandsbesøk. Vis mer

Republikaneren er sterk tilhenger av mer boring, og ser i motsetning til Obame på en slik utvinning som en del av løsningen for å få USA uavhengig av andre lands energiproduksjon.

- Mine venner, vi må bore offshore - vi er nødt til å gjøre det, sa McCain på et folkemøte i går, ifølge USA Today.

71-åringen vil også fronte alternativer til olje, som atomkraft og el-biler, men mener at slike energikilder ikke kan erstatte oljeutvinning nå.

- De burde endre slagordet sitt fra «Yes, we can» til «No, we won\'t», sa McCain om Obamas motstand mot økt oljeboring til havs.

Ikke bekreftet

McCains leir forflyttet seg i går helt uventet til delstaten Louisiana, en republikansk bastion som McCain etter alle solemerker vil vinne i november uansett - vanligvis ingen valgkamparena.

Oljeplattform-stuntet i morgen, som altså neppe blir en realitet, kan være forklaringen på den spesielle manøveren, samtidig som McCain også har benyttet anledningen til å ha samtaler med den populære Lousiana-guvernøren Bobby Jindal, en mann mange tror har mulighet til å bli visepresidentkandidat.

<B>POP I UTLANDET:</B> Barack Obama har fått enorm oppmerksomhet rundt sin turné i utlandet, og i dag møtte han statsminister Ehud Olmert i Israel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!