McCain gumlet bratwurst under Obamas tyske triumf

Gjorde narr av Berlin-showet hjemme i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens et folkehav på over 200 000 mennesker i Berlin jublet for Obama og en tale som ble direktesendt i flere land, dro republikanernes John McCain på tysk pølsehus - i USA.

Der hadde han til sammenligning 12 tilhørere, en gruppe eiere av småbedrifter som senatoren diskuterte økonomi med.

Det siste døgnet før Obamas tale, som var sikret ekstrem medieoppmerksomhet, har John McCains stab klødd seg i hodet for å finne et valgkampstunt som kunne dempe litt av oppstyret i Tyskland.

Planen var i utgangspunktet å fly i helikopter med utvalgte pressefolk til en oljeplattform utenfor kysten av USA der McCain skulle snakke om energipolitikk i spektakulære omgivelser, men det tillot ikke været.

Nødløsningen ble altså å holde en pressehappening i delstaten Ohio, ikke helt tilfeldig på «Schmidt\'s Sausage Haus und Restaurant» i, joda, German Village. Der gumlet presidentkandidaten i seg smaksprøver av tyskernes nasjonalrett, og gjorde et poeng ut av å avslutte med en annen tysk favoritt, vannbakkels med sjokoladetrekk, melder ABC News.

- Jeg vil veldig gjerne holde en tale i Tyskland, men jeg vil foretrekke å gjøre det som president, sa McCain, som et stikk til Obamas ambisiøse utenlandsturné og kritikken om at demokraten opptrer som om han allerede er valgt.

Republikanerne prøver også utvilsomt å gjøre maksimalt ut av at McCain er hjemme og snakker med «vanlige amerikanere» mens Obama flotter seg utenfor landets grenser.

- Vi driver valgkamp over hele USAs hjerteland, sa McCain utenfor pølsehuset.

MINDRE FORSAMLING: Det var ingen tilfeldighet at John McCain valgte en tysk restaurant da han i kveld hadde et betydelig mer nedtonet valgkampmøte enn Obamas gigantiske Berlin-tale. Foto: CAROLYN KASTER / AP / SCANPIX
MINDRE FORSAMLING: Det var ingen tilfeldighet at John McCain valgte en tysk restaurant da han i kveld hadde et betydelig mer nedtonet valgkampmøte enn Obamas gigantiske Berlin-tale. Foto: CAROLYN KASTER / AP / SCANPIX Vis mer