Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McCain i Irak

Vil vise internasjonal styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I all stillhet ankom senator John McCain Bagdad i dag, skriver CNN. Den amerikanske ambassaden bekrefter besøket, som er ventet å vare i 24 timer. Han skal møte den irakiske regjeringen, amerikanske diplomater og amerikanske militære under sitt korte opphold.

Dette er McCains åttende tur til Irak siden USAS invasjon for fire år siden, og hans første tur etter at han ble republikanernes presidentkandidat.

McCains kampanjeledere håper turen vil vise at Mccain har autoritet også utenfor USAs landegrenser. Presidentkandidaten selv understreker at målet med turen er å samle informasjon, ikke å ta bilder til valgkampen.

Den gamle krigsveteranen skal også reise innom Israel, Jordan, Storbritannia og Frankrike de neste dagene.

Av sikkerhetshensyn var besøket uanmeldt, og McCain skal ha vært dere i flere timer før myndighetene bekreftet at han var der, skriver ABC News.

McCain er en ivrig tilhenger av den amerikanske invasjonen, og støtter også tanken om å sende enda flere tropper til det krigsherjede landet. Han har også tatt til orde for at amerikanske politikere må besøke Irak for å få førstehånds informasjon om situasjonen.

Med seg til Irak har Mccain senatorene Lindsey Graham fra South Carolina og Joseph Lieberman fra Connecticut. Begge er blant hans sterkeste støttespillere.

STØTTER INVASJONEN: Presidentkandidat støtter den amerikanske invasjonen av Irak. Foto: AP/SCANPIX
STØTTER INVASJONEN: Presidentkandidat støtter den amerikanske invasjonen av Irak. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media