Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McCain-kontorer evakuert etter pulverbrev

Men sjefen var på hytta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av valgkampkontorene til republikanernes presidentkandidat John McCain ble evakuert torsdag, etter at de mottok truende brev som inneholdt et ukjent hvitt pulver.

Det første brevet ble funnet på et valgkampkontor i Centennial i Colorado. Politiet ble straks varslet og bygningen ble evakuert mens etterforskere rykket inn. Det er ennå ikke fastslått hvilket pulver det var snakk om.

Kort tid etter ble det også funnet en tilsvarende konvolutt med hvitt pulver ved et valgkampkontor i Manchester i New Hampshire.

Alle som befant seg på de to kontorene er tatt inn til helsesjekk, men ingen skal ha vist tegn til helseproblemer.

Var på hytta

McCain var på hytta i Arizona torsdag, og ingenting tyder på at brevtrusselen var rettet mot for ham personlig.

Fem mennesker ble drept da ukjente sendte brev med miltbrannbakterier til flere ledende politikere og journalister i USA etter terrorangrepene mot USA i 2001.

Den eller de som sto bak brevene ble aldri funnet, men en høytstående ansatt ved et av Pentagons forskningslaboratorier begikk nylig selvmord da han fikk vite at han ville bli siktet i saken. (NTB - Reuters).

 SIKKERHET:  Politiet tok ingen sjanser på miltbrannsmitte de de tok seg inn i John McCains vakgkampkontor i Centennial i Colorado. Foto: JOHN MOORE, GETTY IMAGES/AP/SCANPIX.
SIKKERHET: Politiet tok ingen sjanser på miltbrannsmitte de de tok seg inn i John McCains vakgkampkontor i Centennial i Colorado. Foto: JOHN MOORE, GETTY IMAGES/AP/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!