McCain og Bradley gir opp

John McCain og Bill Bradley trekker seg fra presidentvalgkampen. Etter store nederlag på Supertirsdagen, gir begge nå opp kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av torsdagen vil de to kandidatene komme med en kunngjøring, ifølge deres egne valgmedarbeidere.

Det ble kjent onsdag kveld at Bradley kommer til å kaste inn håndkleet. I natt meldte CNN at også McCain kommer med en viktig kunngjøring. Det er uklart om McCain trekker seg for godt, eller om han tar en pause fra valgkampen.

- Klokken 10 lokal tid torsdag vil senator McCain komme med en viktig kunngjøring vedrørende valgkampen, sa en medarbeider.

Dundrende nederlag

Etter braknederlaget i tirsdagens 16 delstatsvalg, er det praktisk talt umulig for McCain å ta igjen forspranget til George W. Bush.

Bill Bradley vant ikke i en eneste av Supertirsdag-statene, og ligger ennå mer i bakleksa enn McCain. Det har lenge vært klart at Al Gore blir demokratenes presidentkandidat.

Outsideren John McCain håpet på et mirakel Supertirsdag, for å ta igjen forspranget til Bush. Det er nå helt sikkert at kampen om stillingen som verdens mektigste mann til høsten vil stå mellom Gore og Bush.

Jevn kamp

De ligger likt på meningsmålingene, men flere eksperter spår at Gore vil trekke det lengste strået 7. november. Amerikanske statsvitere begrunner det med at velgerne ikke ønsker å kaste demokratene ut av det hvite hus så lenge økonomien går så bra som den gjør.

I Wall Street Journals måling ligger de to helt likt. I målingen til Washington Post leder Bush med 50 mot Gores 45 prosentpoeng. For få måneder siden ledet Bush med 15 prosentpoeng.

Bradley ønsker ikke å stille som Gores visepresidentkandidat. McCain avviser også å støtte Bush.

- Den amerikanske visepresidentens to viktigste oppgaver er daglig å sjekke helsen til presidenten, og reise i begravelser til diktatorer i den tredje verden. Ingenting av dette interesserer meg, sier McCain.