McCain og Clinton leder an

Viser en ny nasjonal meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

John McCain har tatt en klar ledelse på de andre republikanske kandidatene, mens Hillary Clinton fortsatt leder blant demokratene, viser en ny nasjonal meningsmåling.

Målingen som er gjort av Associated Press, ble offentliggjort fredag, dagen før demokratene holder nominasjonsmøter i Nevada, og republikanerne i Nevada og South Carolina nominerer sine kandidater.

McCain, som mange mente var ute av kampen i fjor sommer, har klatret hele 9 prosentpoeng etter seieren i New Hampshire og det gode resultatet i Michigan.

Han har nå en støtte på 22 prosent, mot 16 prosent for de to eksguvernørene Mitt Romney og Mike Huckabee.

Den store taperen er tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, som har falt tilbake til 14 prosent siden desember da han ledet med 26 prosent.

Selv om konkurransen blant republikanerne er helt åpen etter at tre av kandidatene har vunnet hver sin stat, tyder mye på at Giulianis dristige strategi med å satse alt på det første primærvalget i en større stat, nemlig Florida, allerede har slått feil. Obama haler innpå Hos demokratene har Hillary Clinton fortsatt ledelsen med 40 prosent, som er en svak tilbakegang siden desember.

Men Barack Obama har bykset fram 10 prosentpoeng til 33 prosent etter seieren i nominasjonsmøtene i Iowa. John Edwards står på stedet hvil med 13 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer