MILJØSEIER: Senator John McCain er blant tre republikanere som bidro til en seier for miljøbevegelsen i USA under en avstemning i Senatet i dag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
MILJØSEIER: Senator John McCain er blant tre republikanere som bidro til en seier for miljøbevegelsen i USA under en avstemning i Senatet i dag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpixVis mer

McCain sikret Demo­kratene over­raskende miljøseier i Senatet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanere i Senatet klarte onsdag ikke å fjerne regler som skal redusere utslipp av den kraftige klimagassen metan i USA.

Årsaken var at tre republikanere – John McCain, Susan Collins og Lindsey Graham – stemte mot forslaget som ville opphevet reglene.

Avstemningen betegnes som en overraskende seier for Demokratene og den amerikanske miljøbevegelsen. Reglene som nå ser ut til å bli stående, ble vedtatt av Barack Obamas regjering mot slutten av hans presidentperiode.

Formålet med reglene er å begrense utslipp av metan og såkalt fakling ved amerikanske olje- og gassinstallasjoner. Store mengder metan blir i dag brent fordi dette noen steder er mer lønnsomt enn å samle opp gassen og selge den som naturgass.

Den amerikanske olje- og gassnæringen er sterkt imot reglene og har drevet lobbykampanjer for å få dem fjernet.

(NTB)