Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McCain stanser valgkampen på grunn av finanskrisa

- Partiene må nå gå sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes presidentkandidat John McCain setter valgkampen på vent på grunn av den økonomiske krisen i USA. Han oppfordrer Barack Obama til å gjøre det samme.Returnerer

McCain opplyste onsdag under en tale i New York at han akter å returnere til Washington for å hjelpe til med den planlagte krisepakken til amerikansk økonomi, skriver CNN.

- I morgen tidlig legger jeg valgkampen til side, og reiser tilbake til Washington, sa McCain.Uttalelsen kom bare timer før den amerikanske presidenten, George W. Bush skulle snakke til det amerikanske folket om problemene i økonomien i landet.

McCain sa ikke noe om i hvor stor grad han kommer til å bremse sin egen valgkamp.

Han ønsket ikke å svare på spørsmål fra journalister etter at han hadde kommet med uttalelsen.Oppfordrer Obama

McCain sa imidlertid at han ikke tror president George George W. Bushs hjelpepakke på 700 milliarder dollar vil bli vedtatt av Kongressen slik den er nå, og at det derfor er på tide at begge partier setter seg ned sammen og blir enige om tiltak.

- Jeg har bedt presidenten om å innkalle til et møte der lederne fra begge partier deltar - inkludert Senator Obama og meg selv. Det er nå  tid for at de to partiene går sammen for å løse finanskrisa, sa McCain, ifølge CNN.

Den republikanske presidentkandidaten ba også om at fredagens planlagte debatt mot Demokratenes kandidat Barack Obama blir utsatt.

VALGKAMP PÅ VENT: John McCain vil stanse sin egen valgkamp og heller jobbe med å redde amerikansk økonomi. Foto: BRIAN SNYDER/SCANPIX
VALGKAMP PÅ VENT: John McCain vil stanse sin egen valgkamp og heller jobbe med å redde amerikansk økonomi. Foto: BRIAN SNYDER/SCANPIX Vis mer

Debatten er den første av tre mellom de to presidentkandidatene og skal finne sted i Oxford i delstaten Mississippi.

-En del av å være president

På en pressekonferanse senere på dagen sa Obama at han og McCain hadde snakket sammen på telefon, og blitt enige om å komme med en felles uttalelse hvor de gjør rede for hvilke prinsipper de kan enes om for å løse den økonomiske krisen, under slagordet «Delte prinsipper og tilstander».

Derimot vil ikke Obama avlyse den første presidentdebatten som etter planen skal gå av stabelen på fredag.

- Å kunne ta seg av mer enn én ting av gangen er en del av det å være president. Det er mer viktig enn noen sinne å debattere foran det amerikanske folket, uttalte Obama.  

image: McCain stanser valgkampen på grunn av finanskrisa
SLAGORD: Barack Obama ønsker ikke å avlyse den første planlagte TV-debatten mellom han og McCain, men han har foreslått at de to presidentkandidatene bør gå sammen under et slagord i forbindelase finanskrisa i USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!