McCain venter på Gustav

På plass i Mississippi. Mens Obama venter i Midtvesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes presidentkandidat John McCain og hans nyutnevnte visepresidentkandidat Sarah Palin er allerede på plass i det orkantruede området på den amerikanske kysten -  i delstaten Mississippi, øst for New Orleans. 

Hvis dramaet rundt orkanens ferd de nærmeste dagene ikke er avklart, vil McCain holde sin planlagte avslutningstale torsdag til republikanernes landsmøte via satellitt fra «felten».


Obama venter

Den demokratiske presidenkandidaten Barac Obama var i dag i Ohio i Midtvesten.

- Jeg vil vente til ting har roet seg før jeg besøker området. Jeg vil ikke dra oppmerksomheten bort fra de som jobber med den alvorlige situasjonen, sier han til nyhetsbyrået AP.

Presidentkandidaten vil imidlertid ta kontakt med lokale myndigheter for å undersøke hva slags hjelp det er behov for i de mest utsatte områdene, melder AP.

- Jeg tror vi kan få tonnevis av frivillige ned dit hvis det blir nødvendig, sier Obama.


Bush dropper landsmøtet
Det hvite hus meldte i dag at president George W. Bush kommer til å droppe republikanernes landsmøte som åpner i St. Paul i Minnesota mandag.

Han dropper landsmøtet for å besøke redningssenteret i Austin i Texas, som skal koordinere hjelpearbeidet i forbindelse med orkanen.

Heller ikke visepresident Dick Cheney vil være til stede på møtet.

Bush måtte i etterkant av Katrina i 2005, tåle kraftig kritikk blant annet fordi han først to dager etter orkanen forlot sin ranch i Texas, og at han da bare fløy over området. Nå viser han sitt engasjement for Gustav i god tid før den i det hele tatt har nådd landet.

McCain opplyste på en pressekonferanse i dag at det vil bli endringer i møteprogrammet til reublikanerne. Partiet vil innstille det meste av programmet for den første dagen av partiets landsmøte mandag.

 PÅ PLASS:  Republikanernes presidentkandidat John McCain og hans visepresidentkandidat sarah Palin(til venstre) på plass i Pearl, Mississippi i dag i påvente av orkanen Gustav. 
I midten Marsha Barbour, kona til guvernøren i Mississippi. Foto: SCANPIX/AP.
PÅ PLASS: Republikanernes presidentkandidat John McCain og hans visepresidentkandidat sarah Palin(til venstre) på plass i Pearl, Mississippi i dag i påvente av orkanen Gustav. I midten Marsha Barbour, kona til guvernøren i Mississippi. Foto: SCANPIX/AP. Vis mer
VENTER OGSÅ: Den demokratiske presidentkandidaten Barac Obama, vil vente med å dra til områder som kan bli rammet av orkanen Gustav.
VENTER PÅ GUSTAV: Presidentkandidat John McCain, visepresidentkandidat Sarah Palin og Cindy McCain dropper republikanerens landsmøte i St. Paul, Minnesota fra starten på mandag. Her på plass søndag i krisehåndteringssenteret for naturkatastrofer i Pearl, Mississippi.
OVERVÅKER GUSTAV: USAs president George W. Bush vil ikke delta på landsmøtet til Det republikanske partiet, men reiser i stedet til Austin i hjemstaten Texas for å overvåke koordineringen av hjelpearbeidet i forbindelse med orkanen Gustav.