McCains bror ringte nødnummer for å klage på trafikken

Nå må han trekke seg fra valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Joe McCain, lillebror av den republikanske presidentkandidaten John McCain, har trukket seg fra alt valgkamparbeid og ber nå offentlig om unnskyldning.

Det skjer etter at han ringte nødnummeret 911 og politiet for å klage på trafikkork.

Bannet på telefonen

«Vel, det er ikke et nødstilfelle, men vet du hvorfor trafikken på den ene siden av den jævla broen på vei 95 har stått i 15 minutter, mens trafikken flyter i den andre retningen?» ville en stresset Joe McCain vite.

Han var på vei hjem fra et valgkamparrangement i Philadelphia for en uke siden, da han ble stående fast i ettermiddagsrushet ved Wilson Bridge.

Vedkommende som svarte på nødtelefonen hadde liten forståelse for McCains henvendelse:

«Sir, du ringer 911 for å klage på trafikken?»

McCain bannet og la på røret, viser utskriftene fra telefonsamtalene.

IKKE GODT MOTTATT: Lillebror Joe McCain tviler på at storebror og presidentkandidat, John McCain, vil bli glad for å høre at han ringte nødnummer for å klage på trafikkaos. Her taler John McCain under et valgkamparrangement på Durango High School, Colorado. Foto:  AFP PHOTO/Robyn BECK/SCANPIX
IKKE GODT MOTTATT: Lillebror Joe McCain tviler på at storebror og presidentkandidat, John McCain, vil bli glad for å høre at han ringte nødnummer for å klage på trafikkaos. Her taler John McCain under et valgkamparrangement på Durango High School, Colorado. Foto: AFP PHOTO/Robyn BECK/SCANPIX Vis mer

Ringte politiet

Deretter ringte lillebror McCain politiet i Alexandria, Virginia, for å spørre om trafikkaoset.

«Ringte du nettopp 911 på grunn av dette? 911 brukes kun i nødsituasjoner, ikke fordi du sitter fast i trafikken», fikk McCain streng beskjed om.

«Dette er ikke trafikk. Det er en rimelig stort problem....Eller skal vi bare sitter her på ubestemt tid og se på at denne broen ikke fungerer?» svarte en oppgitt McCain.

Politiet forklarte McCain at de ikke hadde kontroll over broen og at han eventuelt fikk henvende seg til de lokale transportmyndighetene.

Mente ikke å banne

- Jeg mente ikke å banne på telefonen til dem, sier en ydmyk Joe McCain, som nå har trukket seg fra brorens valgkamp.

Joe sier også at han vil sende en skriftlig beklagelse til Alexandria-politiet og de som svarte på 911-henvendelsen.

McCains bror ringte nødnummer for å klage på trafikken

På spørsmål om han har snakket med sin bror og presidentkandidaten om det som skjedde, svarer han nei.

- Han kommer ikke til å bli glad når han får høre det. Det er jeg sikker på, sier Joe McCain til nyhetsbyrået AP.

Han har også ved tidligere anledninger skapt overskrifter, blant annet etter at han omtalte to demokratiskvennlige distrikter av Nord-Virginia som «kommunistland».

PÅ BENKEN: Joe McCain må fra nå av nøye seg med å høre på, ikke gjøre noe under valgkampen. Her lytter han til broren under et arrangement i Pensacola.