GIR IKKE OPP: Kate and Gerry McCann har ikke gitt opp håpet om å få deres datter Madeleine McCann tilbake i live. Foto: Scanpix
GIR IKKE OPP: Kate and Gerry McCann har ikke gitt opp håpet om å få deres datter Madeleine McCann tilbake i live. Foto: ScanpixVis mer

McCann i nytt intervju: - Maddie er i live og fortsatt i Portugal

Har ikke gitt opp håpet, ni år etter at datteren forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 3. mai 2007 forsvant tre år gamle Madeleine McCann fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen, sør i Portugal.

Foreldrene hennes, Kate og Gerry McCann, har fortalt at de var ute og spiste med venner denne kvelden, og at de under en kontroll oppdaget at den eldste datteren var forsvunnet, mens de to mindre tvillingene fortsatt befant seg i leiligheten.

- I Portugal De har aldri gitt opp håpet om å få tilbake sin datter. De tror hun ble kidnappet, og fortsatt kan være i live.

I et helt nytt intervju sier Kate McCann at hun tror datteren i dag befinner seg i nærheten av der hun forsvant for snart ni år siden.

- Praia da Luz er det stedet jeg føler meg nærmest henne. Det var der hun var sist og jeg tror ikke at hun er blitt tatt millioner av kilometer vekk, sier Kate McCann ifølge Daily Mail.

- Det er bare en spekulasjon, men min erfaring er at det ofte er slik, utdyper hun - og henviser til andre kidnappingshistorier.

Kritiserer etterforskningen Etter forsvinningen ble McCann-ekteparet siktet i saken, men de ble begge renvasket et år seinere.

Forsvinningen er blitt intenst etterforsket i flere år av både britisk og portugisisk politi, uten at det har brakt saken nærmere oppklaring.

SPORLØST BORTE:  Madeleine McCann forsvant fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen, sør i Portugal den 3. mai 2007.Foto: MELANIE MAPS /AFP / Scanpix
SPORLØST BORTE: Madeleine McCann forsvant fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen, sør i Portugal den 3. mai 2007.Foto: MELANIE MAPS /AFP / Scanpix Vis mer

I det nye intervjuet sier Kate McCann nå at hun mener etterforskningen kunne vært enda bedre.

- Om det bare hadde blitt mobilisert nok mennesker de første timene - hvem vet hva som da kunne vært utfallet, sier hun ifølge Daily Mail.

- Ønsker et svar I intervjuet som hun i går gjorde med flere britiske medier reflekterer Kate også om tiden som har gått etter at datteren forsvant.

- Det er nesten ni år siden, og det er så vanvittig og utrolig, sier hun, og understreker at trangen til å finne jenta ikke har blitt svekket med tiden.

- Man hører ofte om savnede personer som blir funnet. Det er så mange slike eksempler, sier hun og tilføyer:

- Jeg ønsker et svar. Hva enn det måtte være.

Rettssak En person er blitt dømt etter at Maddie forsvant i 2007. Det er den utskjelte etterforskeren Goncalo Amaral, som sto for den første, kraftig kritiserte etterforskningen av Maddie-saken.

Ekteparet McCann gikk til sak mot ham som følge av påstander han framsatte i ei bok i 2008.

NYTT INTERVJU: Kate McCann gjorde i går et intervjyu med flere britiske medier. Foto: Scanpix
NYTT INTERVJU: Kate McCann gjorde i går et intervjyu med flere britiske medier. Foto: Scanpix Vis mer

I et eksklusivt intervju med Dagbladet har Goncalo Amaral fortalt sin versjon av kampen mot ekteparet McCann.