Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McCartney sang live til verdensrommet

NASAs astronauter ble vekket av en Beatles-overraskelse søndag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Astronautene Bill McArthur og den russiske romfareren Valery Tokarev fikk seg litt av en overraskelse da selveste Paul McCartney holdt live-konsert for dem om morgenen, melder AP.

De ble servert "English Tea" i tillegg til hiten "Good Day Sunshine" på en live-overført konsert fra California til romfartsbesetningen som befinner seg 352 kilometer over jorda. Jublende fans fikk delta i NASAs første konsertoverføring til rommet.

Entusiastisk McCartney

Besetningen fikk se konserten live i bilder på Nasas fjernsyn.

- Jeg kan ikke tro at vi sender til verdensrommet! sa McCartney entusiastisk.

- Dette er sensasjonelt. Jeg elsker det, sa han i følge AP.

McArthur takket det tidligere Beatles-medlemmet for å synge de to sangene.

- Dette var rett og slett utrolig. Vi betrakter deg som en oppdager slik vi er, sa McArthur.

Det er en tradisjon å vekke astronauter med sanger fra CD-plater, men dette var en kreativ vri på morgensangen.

Halvt år i rommet

Tokarev og McArthur har tilbakelagt 44 dager av et seks måneders langt oppdrag i verdensrommet ombord i romfergen "ISS Expedition 12 commander". De har allerede tilbakelagt én av to planlagte romvanringer, melder space.com.

- Vi ønsker dere alt godt for resten av turen. Vi kan nesten ikke vente til dere kommer tilbake til jorda, avsluttet Beatles-legenden i følge space.com.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling