<strong>VANT:</strong> Den lille familiedrevne restauranten McCurry i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur får beholde navnet sitt etter at den amerikanske hamburgerkjeden McDonalds har tapt søksmålet mot den. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad / SCANPIX
VANT: Den lille familiedrevne restauranten McCurry i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur får beholde navnet sitt etter at den amerikanske hamburgerkjeden McDonalds har tapt søksmålet mot den. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad / SCANPIX Vis mer

McCurry vant over McDonalds

Får bruke Mc-navnet etter åtte års juridisk kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Putrajaya (NTB-Reuters): Etter åtte års juridisk kamp i flere instanser er det nå endelig klart. Den lille fast food-restauranten McCurry i Kuala Lumpur får beholde navnet sitt.

Malaysias høyesterett avviste tirsdag klagen fra den amerikanske hamburgerkjeden McDonalds.

McDonalds mener det handler om tyveri av varemerke, mens McCurry hele tiden har hevdet at «Mc» står for «Malaysian Chicken», og at det ikke er noen fare for at folk skal blande sammen de to navnene.

- McCurry og McDonalds er to ulike virksomheter som selger forskjellig type mat og har ulike kunder, sa Sri Dev Nair, advokaten til den lille familiedrevne restauranten.

McDonalds, som har 185 restauranter i Malaysia, saksøkte McCurry allerede i 2001. Hamburgergiganten vant rettssaken i 2006, men dommen ble anket. Denne anken ble igjen anket av McDonalds, men tirsdag ble det en endelig slutt på saken. (©NTB)

Den lille familiedrevne restauranten McCurry i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur får beholde navnet sitt etter at den amerikanske hamburgerkjeden McDonalds har tapt søksmålet mot den. Foto: EUTERS / Bazuki Muhammad / SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer