McDermott nekter seg skyldig i drapene

Programmereren Michael McDermott (42) nektet seg skyldig i drapene på syv kolleger i Internett-selskapet Edgewater Technology. Han ble i dag arrestert uten mulighet til å slippe fri mot kausjon, anklaget for metodisk å ha slaktet syv medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Sju drept i internettfirma

Bakgrunnen for drapene er trolig en skattesak, bekrefter nå politiet i Wakefield i USA.

42-åringen sto urolig mens anklageren beskrev hvordan han skjøt 37 skudd fra sin halvautomatiske rifle og flere skudd med en hagle. Flere ble truffet i hodet og ryggen mens de forsøke å komme seg unna, melder nyhetsbyrået AP.

- Det var svært få, om noen skudd som bommet. De fleste skuddene gikk tvers igjennom kroppene, sier assisterende distriktsanklager Tom O'Reilly.

- En av de drepte satt under pulten sin. Han var truffet med flere skudd. En annen var en ung dame som lå over tastaturet til sin datamaskin. Hun var truffet i bakhodet, sa O'Reilly.

Ikke tilfeldig skyting

Noen av de fire kvinnene og tre mennene som ble drept arbeidet i lønningsavdelingen. De hadde nylig fått beskjed om å trekke McDermotts lønn for å dekke inn gammel skatteskyld. McDermott hadde et kraftig utbrudd om dette trekket med en av de ansatte i avdelingen forrige uke.

- Det ser ut til at han har gått etter enkeltpersoner, og ingen tilfeldig skyting rundt omkring, sier distriksanklager Martha Coackley.

Michael McDermotts skattegjeld skal ha vært noen tusen dollar.

I en pressemelding skriver selskapet at de ikke hadde noen grunn til å tro at McDermott skulle agere som han gjorde.

42-åringen hadde ikke noe kriminelt rulleblad, og hadde heller ikke lov til å bære de våpnene han skal ha brukt under skytingen.

McDermott ble arrestert uten dramatikk. Han ble funnet sittende i resepsjonen med våpnene innen rekkevidde. Forsvarsadvokat Kevin Reddington sier til Boston Herald at familien tar det hele veldig tungt.

McDermott har arbeidet i selskapet siden i mars og har arbeidet som en programvaretester, opplyser teamleder Mike Stanley. Han opplyser også at McDermott den siste tiden hadde kommet for sent på jobben og at han ikke hadde oppført seg så bra som han burde på jobben.

- Han hadde ikke noe å gjøre med noen av dem, sier Stanley, og henviser til de syv som ble drept.

Samlet på våpen

En anonym ansatt i selskapet sier at McDermott gikk under kallenavnet «Mucko», fordi hans nevøer og nieser ikke klarte å uttale Michael. På bilskiltet hans sto det også «Mucko».

En nabo av McDermott sier til nyhetsbyrået AP at han aldri hadde hørt ham nevne noe om pengeproblemer, men han hadde fortalt at han samlet på gamle våpen, uten at han noen gang hadde sett våpen i McDermotts leilighet.

Edgwater Technology har 240 ansatte i Massachusetts.

Offrene for skytingen er Jennifer Bragg-Capobianco (29), Janice Hagerty (46), Louis Javelle, Rose Manfredi (48), Paul Marceau (36), Cheryl Troy og Craig Wood (29).

TATT: Michael McDermott ble ført bort fra lokalene til Edgewater Technology av to politimenn.