Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McDonalds delte ut spyware

Vinnere av konkurranse fikk mp3-spiller - og PC-trøbbel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tusenvis av mp3-spillere ble sendt ut til vinnerne i en McDonaldskonkurranse, men i samme slengen fikk de nye eierne med et spyware-program.

Computerworld.dk  skriver om den uheldige premien i en av McDonalds konkurranser i Japan. I samarbeid med Coca-Cola hadde burgerkjeden en konkurranse der deltagerne kunne sende inn et serienummer som stod på store brus-beger de hadde kjøpt.

Vinnerne, rundt 10 000 japanere, fikk tilsendt en mp3-spiller med ti sanger - og QQpass spyware Trojan.

De som koblet mp3-spilleren til Windows-PCen sin, ble utsatt for spyware-programmet. Dette kan lese av informasjon om brukerens web-passord og annen sensitiv informasjon, og sende til hackere.

Det er usikkert hvordan det kan ha skjedd, men mest sannsynlig har maskinen som ble brukt til å kopiere over innholdet til mp3-spilleren, vært infisert.

McDonalds i Japan har unnskyldt feiltakelsen og har etablert en hotline der man kan få hjelp til å få returnere spilleren med en ny. Dessuten er det sendt ut brev om hvordan man kan rense PCen, dersom den har fått QQpass spyware Trojan.

LITE SNILL MOT PCEN  mp3-premien og spywaren i den legger sensitiv informasjon om brukeren av PCen åpen for hackere Foto: SCANPIX
LITE SNILL MOT PCEN mp3-premien og spywaren i den legger sensitiv informasjon om brukeren av PCen åpen for hackere Foto: SCANPIX Vis mer