Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McDonalds-fett gjorde kloakken tett

Kloakken kom opp hos naboen i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) På torget i Arendal ligger en av McDonalds mange restauranter. Under torget utenfor restauranten ligger restaurantens fettavskiller-kum, som skal samle opp fettet fra restauranten slik at det ikke kommer ut i kloakkrørene.

Men fettkummen ble ikke tømt på tre år, skriver Agderposten i dag. I stedet ble kummen full slik at fettet rant over, og da det levret seg, gikk avløpsrørene tett.

Kloakk hos naboen

I februar ble kummen tømt, men problemene forsvant ikke likevel. Rørene tettet seg igjen, og kloakken kom opp hos gullsmedforretningen Sigurd Vik ved siden av McDonalds.

Selskapet Tankrenovasjon måtte rydde opp hos gullsmeden. Til Agderposten sier selskapet at det luktet «fett og dritt i lange tider».

Daglig leder Alf Olav Øye hos McDonalds nektet først å tro at restauranten ikke tømte fettkummen på tre år, men bekreftet etter hvert lokalavisas opplysninger.

- Det må ha gått i glemmeboka, sier Øye til Agderposten og beklager tabben. Han mener kommunen kunne ha gjort oppmerksom på problemet, sier han til Fædrelandsvennen.- Kommunen har jo ikke sagt noe, det er jo rart, sier han.

Må ordne opp

Hos Tankrenovasjon får McDonalds en viss støtte. Daglig leder Roald Lea sier til Dagbladet.no at kommunen burde stille større krav til restaurantene for å sørge for at kummene blir tømt.

- Å henge ut McDonalds for mye er ikke riktig. Dette gjelder ikke bare McDonalds, sier han.

- Fett i avløpene er et stort problem for oss, bekrefter oppsynsmann Erling Knutsen i Arendal kommune til Agderposten.

Han mener at restauranter og spisesteder ikke tar problemet på alvor. I stedet slippes fettet ut i kloakknettet, og kommunen må bruke penger og ressurser på å spyle rørene.

- Hadde restaurantene tatt problemet på alvor, ville problemet vært borte, mener oppsynsmannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!