-McDonald's frikjent

Folk som spiser seg feite på hurtigmat, får ta ansvaret selv og ikke skylde på gatekjøkkenet, mener en dommer i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren avviste denne uken et sivilt søksmål mot hamburgerkjeden McDonald's.

- Akkurat som røykere ikke kan ha unngått å forstå at det er farlig å røyke, må folk flest ha fått med seg at pommes frites, majones og annen skrapmat ikke akkurat er slankekost. Voksne folk har et ansvar for å passe på seg selv og barna sine, sa dommeren.

- Hamburgerspising kan derfor ikke få noen juridiske konsekvenser. Det måtte i så fall være hvis de som spiste, kunne påvise at de aldri hadde fått noen informasjon om at det er usunt, mente dommer Robert Sweet videre.

Søksmålet var anlagt av en gruppe foreldre til sterkt overvektige barn. De mente hurtigmat-industrien måtte ta sin del av ansvaret for at barna utviklet diabetes (sukkersyke), høyt blodtrykk og hjertesykdommer.

McDonald's-ledelsen hadde før rettssaken advart om at en seier for saksøkerne ville utløse et skred av lignende søksmål mot andre hurtigmat-kjeder. Nå regner man med at slike saker mot kjedene Burger King, Wendy's og Kentucky Fried Chicken også vil bli avvist.

NTB

DU FÅR TA SKYLDA SELV: McDonald's slapp å kompensere for kundenes fedme og livsstilsrelaterte plager.