Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McDonald's i Kristiansand hadde limbrett i taket. To fugler måtte avlives etter at de satte seg fast

- Ren dyremishandling.

LIMT FAST: Begge fuglene hadde så store skader at de måtte avlives hos veterinæren. Foto: Tina Barsgård
LIMT FAST: Begge fuglene hadde så store skader at de måtte avlives hos veterinæren. Foto: Tina Barsgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adina Jeanette Barsgård (26) fra Vennesla oppfordrer til boikott av McDonald's etter at hun og hennes to kusiner i går oppdaget to levende fugler som satt fastklistret til en limplate i restaurantenkjedens lokaler i Sørlandsparken i Kristiansand. 

Kusinene tok med seg fuglene med til dyrlege, men de var begge påført så store skader at de måtte avlives.

- Jeg ble helt paff. Dette er jo ren dyremishandling, sier Adina til Dagbladet.

Kontaktet sjefen 26-åringen har også snakket med Fædrelandsvennen, som først omtalte saken.

Adina forteller at hun oppdaget først én fugl da hun og kusinene kom inn på McDonald's-restauranten i går ettermiddag. 

- Den fløy i ring inne i lokalet, og opp til vifta i taket hvor den tilsynelatende satte seg fast. Jeg kontaktet daglig leder i restauranten, som kom bort. Han hentet en stol og tok ned brettet som fulgen satt fastlimt til. Deretter forsøkte han å rive fuglen løs, hevder 26-åringen.

- Jeg ba ham stoppe med det, ettersom jeg fryktet at det ville skade fuglen enda mer, fortsetter hun.

- Forferdelig Adina og kusinene bestemte seg for å heller ta med hele limplata dyrlege, for å få profesjonell hjelp til å redde fuglen.

- Da vi så nærmere på brettet oppdaget vi at det satt fastlimt enda en fugl til det. Jeg trodde først at den var død, men så oppdaget jeg at den blunket. Det var helt forferdelig.

26-åringen forteller videre at fuglene ble avlivet hos veterinæren, ettersom de begge hadde for store skader. Hun har i ettertid postet et innlegg om hendelsen på sin egen Facebook-side. Dette har fredag formiddag blitt delt over 900 ganger.

- Benyttet skadedyrfirma Eier av McDonalds-restauranten, Alf Olav Øye sier til Dagbladet at han ikke har visst noe om metoden som er blitt brukt for å fange fugler i hans restaurant.  

- Vi har en avtale med skadedyrfirmaet Anticimex, som er ansvarlige for å sikre matsikkerhet i våre restauranter, og det er dette firmaet som er ansvarlige for metoden som er blitt benyttet. Vi krever derfor et møte med Anticimex snarest for å få ryddet opp i dette, sier Øye.  

TIL DYRLEGE: Jentene tok med fuglene til dyrlege. Foto: Andrea Mariell Barsgård
TIL DYRLEGE: Jentene tok med fuglene til dyrlege. Foto: Andrea Mariell Barsgård Vis mer

- Hva med dine ansatte, har noen av dem sagt noe om metoden?  

- Vi har hatt tillit til at Anticimex, som er det ledende firmaet innenfor skadedyrkontroll, har forholdt seg til lover og regler. Vi er derfor like sjokkert som alle andre at dette ikke er tilfellet, sier Øye.

Anmeldt Skadesjef Stein Norstein i Anticimex sier til Fædrelandsvennen at McDonald's er helt uskyldig, og at det er hans firma som har det hele og fulle ansvaret for hvilke metoder som er benyttet for å holde fugler ute av lokalet.

- Det er ikke lovlig å benytte limplate for å fange fugler. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ser ut til å ha blitt gjort her, men vi kommer til å forfølge dette internt. Det er bare å beklage det som har skjedd, og det er leit dersom McDonald's-restauranten blir uthengt på grunn av dette, sier Stein Norstein.

Organisasjonen NOAH skiver i dag på sine Facebook-sider at de har anmeldt McDonalds for bruken av limfeller i sine lokaler.

LIMBRETT: Slik så brettet ut. Adina sier til Dagbladet at hun tror brødsmulelne er lagt der for å lokke fuglene til seg. Foto: Adina Jeanette Barsgård
LIMBRETT: Slik så brettet ut. Adina sier til Dagbladet at hun tror brødsmulelne er lagt der for å lokke fuglene til seg. Foto: Adina Jeanette Barsgård Vis mer