Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McDonalds-leverandør sparker barnearbeidere

En kinesisk fabrikk som leverer leketøy til McDonalds har nå begynt å sparke barnearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte oppsikt verden rundt da Siuth China Morning Post i forrige uke avslørte at fabrikken City Toys i Shenzen-provisnen i Sør-Kina brukte barnearbeiderne.

Journalisten som kom seg inn på fabrikkområdet fant barn som bodde på 15-mannsrom og sovde på trebenker uten madrasser. Barna skal ikke ha blitt tvunget til å jobbe, men barn ned i 14-årsalderen har jobbet skift på opptil 15 timer.

McDonalds-hovedkvarteret i Chicago har sendt et eget etterforskningsteam på tredve personer for å se nærmere på påstandene.

Får sparken

Ifølge en kristen fagforening i Hong Kong skal nå fabrikken ha begynt å sparke de yngste medarbeiderne. Flere av barnearbeiderne under lovlig minstealder skal ha skaffet seg jobb ved hjelp av å vise fram falske identifikasjonspapirer.

Barna har fått utbetalt lønn for august. Mange av de jakter nå på nye jobber i området.

- Det er mange fabrikker som lager disse dukkene. Det er svært lite sannsynlig at dukker fra City Toys har blitt solgt i Norge, sier Theo Holm i McDonalds Norge til Dagbladet.no.