Stengte dører:  McDonald's i Storgata måtte stenge etter trøbbel med serveringsbevillingen. Foto: Jørgen Hyvang/FA
Stengte dører: McDonald's i Storgata måtte stenge etter trøbbel med serveringsbevillingen. Foto: Jørgen Hyvang/FAVis mer

McDonald's måtte stenge etter rot i papirene

«I'm lovin' it,» sier McDonald's. Men nå er flaggskiprestauranten i Storgata stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Rot i papirene gjør at McDonald's Norge har måttet stenge en av kjedens største restauranter i Storgata i Oslo.

Etter det Finansavisen erfarer har ikke serveringsretten blitt endret i forbindelse med et eierskifte, for flere å tilbake, noe som resulterte i at Oslo kommune stengte restauranten da feilen ble oppdaget. Restauranten er eid av McDonald?s Norge og ikke av en franchisetager.

- Restauranten i Storgata er dessverre midlertidig stengt på grunn av en gammel feil i forbindelse med en søknad om serveringsbevilling til kommunen mange år tilbake. Selv om McDonald?s har alt på det rene både skattemessig, mot Mattilsynet og andre myndighetsinstanser, tolket Oslo kommune regelverket dithen at vi måtte stenge inntil de får behandlet søknaden på nytt. Vi har en god dialog med kommuen, og håper at de får saksbehandlet søknaden så snart som mulig, slik at vi får kommet tilbake i normal drift fortest mulig, sier Erik Lødding, kommunikasjonssjef i McDonald's Norge, til Finansavisen.

Dårlig 2014 Fjoråret ble svakere for McDonald's Norge, og for to franchisetagere er det blitt så vanskelig å tjene penger at de nå møter selskapet i retten for eventuelt å få bedre betingelser.

- Den striden har ingenting med denne stengning å gjøre, sier Lødding til Finansavisen.

Han ønsker ikke å fortelle hva omsetningstapet for McDonald's Norge blir.

I fjor fikk McDonald's Norge et årsresultat på 11,4 millioner kroner, av en omsetning på 564 millioner kroner. Årsresultat var over 20 millioner kroner dårligere enn året før.

- Går det rett og slett litt dårlig for dere om dagen?

- Tallene for 2014 bar preg av av store investeringer: 24 timers restauranter og frokostservering. Vi har godt tro på at dette vil gi effekt på sikt.

- Så 2015 tallene vil bli bedre enn 2014-tallene?

- Det er ennå for tidlig å si.

Flere nyheter Fullt opprør i McDonald's Norge Kina har mistet appetitten på McDonalds