SAFTIG RESULTAT: McDonald’s økte driftsresultat med 52,1 prosent. Foto: Mike Stewart / AP.
SAFTIG RESULTAT: McDonald’s økte driftsresultat med 52,1 prosent. Foto: Mike Stewart / AP.Vis mer

McDonald’s Norge cashet inn mer enn noensinne

Burgerne fra McDonald’s mettet flere nordmenn enn noen gang i 2017. Hurtigmatkjedens driftsresultat økte med 52,1 prosent.

(Finansavisen): De selveide restaurantene bidro med et årsresultat på 6,2 millioner kroner i 2017. Dermed økte driftsresultatet til McDonald’s Norge med 52,1 prosent til 77,3 millioner kroner.

- Vi er fornøyde med fjoråret. Selskapet har aldri solgt mer enn i fjor, forteller adm. direktør i McDonald’s Norge Pia Martinsen Mellbye, til Finansavisen.

Omsetningen fra burgersalg og franchiseavgifter økte med 9,3 prosent.

- Jeg tror veksten i hovedsak skyldes et økt fokus på å skape en god restaurantopplevelse. I tillegg har vi fokusert på kjente produkter og lansert vegetar og premium alternativer, sier Mellbye til avisen.

Nå skal McDonald’s ifølge avisen bruke de neste par årene på å oppgradere restaurantene i et høyt tempo. Videre er planen å ekspandere med 20 nye restauranter i de kommende fem årene. I mars åpnet kjeden en ny restaurant i Sola.

- I fjor startet vi med å modernisere restaurantopplevelsen med digitale bestillingskiosker, samt et nytt produksjonssystem som gjør at all mat lages på bestilling. Vi har også startet med bordservering, slik at gjestene kan sette seg ned i stedet for å vente.

Andre økonominyheter:

Øker prisen med nær 13 mill. - uten å ha løftet en finger
SAS: - Kjøper et gullegg

Fredriksen lokket med 100 mill. i årslønn