MCDONALD´S: Selv om omsetningen øker, sliter flere av restaurantene med å tjene penger. Foto: Bendik Haug Aurdal.
MCDONALD´S: Selv om omsetningen øker, sliter flere av restaurantene med å tjene penger. Foto: Bendik Haug Aurdal.Vis mer

McDonald’s Norge økte salget med 130 mill. kroner

Inntektene i McDonald’s økte 8 prosent i fjor, men hurtigmatkjedens egne restauranter har fremdeles til gode å tjene penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Omsetningen, som inkluderer inntektene fra eget hamburgersalg og franchiseavgifter, endte på 645 millioner kroner. Inkludert de 60 restaurantene som drives av franchisetagere, ble omsetningen 1.741 millioner.

Det er 130 millioner kroner mer enn året før, en oppgang på 8 prosent, skriver Finansavisen.

På samme tid har lønnsomheten i konsernet fått seg et kraftig oppsving, og økte fra drøyt 19 millioner kroner til 32 millioner kroner.

100 millioner i minus

På tross av gode konserntall, går konsernets egneeide restauranter fortsatt med tap. Datterselskapet Zero Five, som driver 13 restauranter på Østlandet og Vestlandet, har et akkumulert underskudd på rundt 100 millioner kroner siden tusenårsskiftet, ifølge Finansavisen.

I fjor ble resultatet riktignok forbedret, men resultat før skatt endte fortsatt på 2,6 millioner kroner i minus.

- I og med at McDonald’s Norge har nye eiere, og 2016-tallene gjelder for McDonald’s Corporation, blir det ikke naturlig for oss å kommentere resultatet for 2016, skriver kommunikasjonsdirektør Erik Lødding i en SMS til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Sissener advarer mot fem aksjer
Arne Fredly: Slik blir du en god investor