- McDonalds-sjefer solgte arbeid- og oppholdstillatelser for 100 000 kr

Skandale under opprulling i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske storavisa Expressen kan i dag avsløre at konsernledelsen i McDonalds i Sverige har anmeldt to av kjedens sjefer i Stockholm for utnytting av utenlandske arbeidere og salg av arbeids- og oppholdstillatelser.

De to mistenkes for å ha lovet utenlandske personer arbeidskontrakter, som dermed kunne brukes til å gi personene oppholdstillatelse i Sverige.

En av de to mistenkes også for å ha presset enkelte av arbeiderne for summer mellom 3 og 10 000 kroner i måneden, skriver Expressen.

En av de ansatte skal ha solgt alt han hadde i hjemlandet og tatt opp lån for å kunne få nok penger til å betale McDonalds-sjefene for å kunne komme til landet.

McDonalds-ledelsen har ifølge avisa fått tilgang til de ansattes bankutskrifter og der kunnet slå fast at det har gått store summer til de mistenkte sjefene og personer med nær tilknytning til dem.

Flere av de utenlandske arbeidstakerne skal ha bodd sammen i en forstadsleilighet som en av sjefene skal ha ordnet. Avisa skriver at en av de ansatte skal ha blitt tvunget til å gi fra seg passet sitt, for å forsikre seg om at han ikke forlot landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer