Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

McDonald's skal være nær å selge alle sine norske restauranter

Hurtigmatgiganten vurderer eierskapet i Norden. 

VURDERES SOLGT: McDonalds skal vurdere å selge sine norske resturanter. Foto:  NTB Scanpix
VURDERES SOLGT: McDonalds skal vurdere å selge sine norske resturanter. Foto:  NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske hurtigmatkjeden McDonald's skal være nær ved å underskrive en milliardavtale for å selge alle sine restauranter i Skandinavia, skriver den danske avisa Berlingske Business.

Ifølge avisa skal et utenlandsk investeringsfond ta over alle restaurantene for en pris på omkring 3,5 milliarder kroner.

Avisa skriver at hurtigmatgiganten har jobbet med salget i halvannet år, og har fått hjelp av investeringsbanken Carnegie.

Uklare omstendigheter

Hvordan finansieringen skal komme på plass, hvem som er kjøperen og hva som blir strukturen på de skandinaviske restaurantene etter et mulig oppkjøp, er ukjent for avisa.

McDonald's er i hovedsak strukturert ved at selvstendige næringsdrivende driver restaurantene som franchisetakere.

Det amerikanske moderselskapet skal i utgangspunkt ha ønsket én rik nordisk oppkjøper til driften som kunne fungere som en master-franchisetaker, men dette har ifølge Berlingske ikke latt seg gjøre.

73 norske resturanter

McDonald’s danske direktør, Joachim Knudsen, vil ikke kommentere det amerikanske hovedkontors salgsprossess i Norden overfor avisa.

McDonald's Norge sin kommunikasjonssjef bekrefter at de vurderer eierskapet i Norden, men vil ikke røpe noen detaljer.

- McDonald’s er inne i en fase hvor man ser på eierskapsstrategien rundt om i verden. Forretningsstrukturen i Norden inngår således i dette arbeidet, hvor man ser på forskjellige muligheter. Dette er en pågående prosess, og jeg kan derfor dessverre ikke kommentere noe ytterligere rundt dette på nåværende tidspunkt, skriver kommunikasjonssjef Erik Lødding i en epost til Dagbladet.

McDonald's har 73 restauranter i Norge og en årlig omsetning på over 1,5 milliarder. Restaurantene strekker seg fra Kristiansand i Vest-Agder, til Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!