Kvinnedagen

McDonald's snur sin ikoniske «M» for første gang i historien av én spesiell grunn

McDonald's tar del i feiringen av kvinnedagen.

McDonald's logo har blitt snudd fra en «M» til en «W» til ære for «International Women's day», altså kvinnedagen. Dette skal være første gang i historien at selskapet har snudd logoen sin opp ned. Foto: Reuters / NTB Scanpix
McDonald's logo har blitt snudd fra en «M» til en «W» til ære for «International Women's day», altså kvinnedagen. Dette skal være første gang i historien at selskapet har snudd logoen sin opp ned. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du legger kanskje merke til at det er noe annerledes med McDonald's kjente logo? For første gang i historien har McDonald's snudd sin ikoniske «M» opp ned, slik at skiltet heller viser en «W».

Dette gjør de til ære for «International Women's day», altså kvinnedagen, som markeres 8. mars hvert år.

Vil hedre kvinnerEn av hamburgerkjedens spisesteder i Lynwood, California, som eies og drives av en kvinne, var først ute til å snu bokstavskiltet foran spisestedet for å feire kvinner overalt, ifølge Reuters.

Torsdag skal alle McDonald's profiler på sosiale medier, inkludert Facebook, Instagram og Twitter, viser bilder av logoen opp ned.

Gesten er ment for å hedre «de ekstraordinære prestasjonene av kvinner overalt, og spesielt i våre restauranter,» sier Wendy Lewis, selskapets globale sjef for mangfold, i en uttalelse torsdag.

I USA er 62 prosent av selskapets ansatte kvinner, i tillegg til at seks av ti restaurantsjefer er kvinner.

Gratulasjon fra norske McDonald'sIfølge selskapets uttalelse skal rundt 100 restauranter i USA planlegge å delta i gesten, og kundene vil også se den nye varianten av logoen på emballasje og ansattes arbeidstøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer