McDonald's solgte gammel mat

Trikset med datomerking og solgte mat som for lengst skulle vært i søpla.

TRIKSET: En McDonald's-skandale rulles opp i Sverige, der ansatte har trikset med både salater og hamburgere. Denne norske restauranten har ikke noe med avsløringen å gjøre. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet
TRIKSET: En McDonald's-skandale rulles opp i Sverige, der ansatte har trikset med både salater og hamburgere. Denne norske restauranten har ikke noe med avsløringen å gjøre. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Sveriges Television har kartlagt kyllingsalater hos en svensk McDonald's-filial. Dagen etter at salatene kanalen hadde merket seg skulle vært kastet, sto de samme salatene til salgs på ny - men med ny datomerking, påført manuelt av de ansatte.

- De ba meg om å ikke kaste maten, endre merkingen og la maten stå, sier en McDonald's-ansatt til SVT.

Stygge ord- Kyllingsalater som bare holder seg gode et visst antall timer, de merker man om, sier Riccard Nilsson, som tidligere jobbet hos kjeden.

Den amerikanske burgergiganten liker å markedsføre seg som et hurtigmatsted med fersk og rask mat. Og personaldirektør Lotta Björk legger all skyld på de enkeltansatte ved filialen.

- Jeg skal ikke bruke stygge ord, men jeg blir så sint, så sint. Det her er uakseptabelt, sier Björk.

To timerOgså hamburgerne ble trikset med. De skal maksimalt ligge ti minutter i varmeskap. Men ofte lå de i opptil to timer.

Varmeskapet var innstilt slik at grønt lys betydde at burgeren var spiselig og klar for salg, mens rødt lys betydde at den måtte kastes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer