McDonald's trekker seg ut av Krim

Befolkningen på Krim-halvøya oppdaget fredag til sin fortørnelse at de må leve uten sine Big Macs en stund etter at McDonald's besluttet å stenge sine butikker på halvøya.

STENGT: McDonald's-kjeden har stengt sine restauranter på Krim-halvøya. Her står to kunder utenfor hamburgergigantens serveringssted i Simferopol. Foto: AFP PHOTO/ YURIY LASHOV
STENGT: McDonald's-kjeden har stengt sine restauranter på Krim-halvøya. Her står to kunder utenfor hamburgergigantens serveringssted i Simferopol. Foto: AFP PHOTO/ YURIY LASHOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en pressemelding på internett fredag bedyrer McDonald's at beslutningen utelukkende er basert på forretningsmessige vurderinger og ikke har noe med politikk å gjøre.

Men i Moskva ble beslutningen tatt ille opp, Den innflytelsesrike ultranasjonalistiske og antivestlige politikeren Vladimir Zjirinovskij krever at McDonald's og kjedens 400 restauranter kastes ut av Russland.

- Det ville være bra om de stengte her også, om de forsvant for godt. Pepsi-Cola kunne bli den neste, sa Zjirinovskij som er visepresident i nasjonalforsamlingen.

Den russiske okkupasjonen av Krim, som Ukraina og Vesten ikke anerkjenner, bekymrer ikke bare McDonald's, men også andre selskaper på Krim som frykter at den skal skade virksomheten deres.

McDonald's sier at beslutningen om å stenge restaurantene i Jalta, Sevastopol og Simferopol skyldes vansker med banktransaksjoner og levering av råstoffer.

Beslutningen til McDonald's kommer samme dag som Den universelle postunionen opplyste at de ikke lenger tar imot post til Krim på grunn av vanskene med å få den levert.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer