Donald VS Donald

McGahn fikk beskjed om «å gjøre noe helt sykt». Fryktet ny «Saturday Night Massacre»

Donald Trumps tidligere rådgiver, Donald McGahn, har havnet i presidentens kryssild i kjølvannet av Mueller-rapporten.

I KRYSSILD: Donald F. McGahn, tidligere advokat for Det hvite hus og president Donald J. Trump (foran), har havnet i presidentens kryssild i kjølvannet av Mueller-rapporten. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
I KRYSSILD: Donald F. McGahn, tidligere advokat for Det hvite hus og president Donald J. Trump (foran), har havnet i presidentens kryssild i kjølvannet av Mueller-rapporten. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

17. juni 2017 ringte telefonen hjemme hos Donald F. McGahn. I andre enden satt den langt mer kjente Donald J. Trump, som var åpenbart stresset.

Trump hadde fått med seg nyheten tre dager tidligere om at Robert Mueller etterforsket ham for å ha forsøkt å hindre rettens gang (obstruction of justice). Pressen omtalte det som en enormt viktig vending i saken. Trumps budskap overfor McGahn var enkelt nok: Mueller har en interessekonflikt og må fjernes fra jobben.

«Do crazy shit»

McGahn, som 148 dager tidligere hadde blitt med Trump på flyttelasset til Pennsylvania Avenue som Det hvite hus' advokat og øverste jurist, nektet å følge presidentens ordre. Han forklarte seinere at presidenten hadde beordret ham om å «gjøre noe helt sykt» («do crazy shit».)

I den mye omtalte Mueller-rapporten omtales McGahn som et troverdig vitne som ikke har «noe motiv for å lyve eller overdrive, gitt posisjonen han hadde i Det hvite hus».

Rapporten peker også på at McGahn har forklart at Trump to ganger ga ham det samme direktivet, noe som gjør det «usannsynlig at han hørte feil eller feiltolket presidentens ønske».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer