McGavmild

En av hovedarvingene til McDonaldskonsernet testamenterer 10 milliarder kroner til Frelsesarmeen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joan B. Kroc var enke etter milkshakemannen som var med og grunnla burgerindustriens superlokomotiv, McDonalds. Nå har hun selv avgått med døden, og etterlater seg en av de største donasjonene som noensinne er gitt til en frivillig organisasjon, skriver Wall Street Journal i dag.

Kroc har testamentert bort 1,5 milliarder dollar, eller rundt 10 milliarder kroner til armeen. Dermed får organisasjonen som opprinnelig hadde slagordet «såpe, suppe, og frelse» noen kroner å spe på i det daglige arbeidet blant fattige og trengende.

Krocs del av Mcdonaldskonsernet ble i fjor stipulert til rundt 2 milliarder dollar. Før donasjonen til Frelsesarmeen, hadde hun allerede gitt bort 200 millioner dollar til ikke-kommersiell radio i USA, og 60 millioner dollar til den veldedige organisasjonen for barn som drives av McDonalds, Ronald McDonald Houses.

Og i beste Wall Street Journal ånd, meldes det også om at donasjonen ikke vil få innvirkning på McDonaldsaksjene. Joan Kroc har nemlig solgt dem for lenge siden.