McMageknip

Filmen «Super Size Me» er et hatbrev fra kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALT ER STØRRE

i Amerika. Dokumentarfilmskaperen Morgan Spurlock brukte seg selv som forsøkskanin for å undersøke hvorfor amerikanerne ikke bare har de største pengene, bilene og svømmebassengene - men også de feteste kroppene. Over seksti prosent av USAs voksne befolkning er overvektige. Hurtigmat i store porsjoner og minimalt med fysisk utfoldelse får skylda. Spurlock ville se hva som skjedde om han i 30 dager beveget seg like lite som en gjennomsnittsamerikaner - og spiste alle måltidene sine hos McDonald's.

DET BLE IKKE

noe vakkert syn. Den ekstreme kostomleggingen, fra kjærestens vegetarkost til burgere, pommes frites, pannekaker og bøtter med cola morgen, middag og kveld, fikk Spurlock til å gå opp tolv kilo og kolesterolnivået til å stige faretruende. Motivasjonen var å bevise det retten mente de to overvektige kvinnene som saksøkte McDonald's i fjor, ikke hadde ført bevis for: at hurtigmaten i seg selv er farlig for kroppen, hvis man bare spiser nok av den. Spurlock fulgte tre regler: Han måtte spise alt på menyen minst én gang, han fikk ikke spise noe de ikke solgte på McDonald's, og dersom servitøren spurte om han ville øke størrelsen på bestillingen til en såkalt Super Size, måtte han si ja. En Super Size-meny krever sin mann. Super Size-cola er et beger som rommer to liter. Det tilsvarer 48 sukkerbiter. Innen eksperimentet var over, holdt Morgan Spurlocks lever på å bryte sammen. Den var i dårligere stand enn en tung alkoholikers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer