McVeigh kan ha hatt en hjelper

I de hittil ukjente McVeigh-dokumentene kommer det fram at et vitne så den drapsdømte Timothy McVeigh sammen med en annen person bare en time før eksplosjonen drepte 168 mennesker i Oklahoma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York Times melder at aktoratet gjorde sitt for å svekke et vitne som sier han så Timothy McVeigh sammen med en ukjent mann en time før terrorbomben gikk av. Aktor hevdet i rettssaken at vitnet hadde ventet i seks måneder før han kom med opplysningen. Men i ett av de ukjente dokumentene kommer det fram at Morris John Kuper jr. meldte seg bare to dager etter terroraksjonen.

Henrettelsen av McVeigh ble denne måneden utsatt til 11. juni etter at det ble kjent at over fire tusen sider med saksdokumenter aldri var lagt fram for hans forsvarere. Saken er blitt kjent som FBI-skanalen. Det er FBI som har holdt dokumentene tilbake.

McVeighs forsvarere vil foreløpig ikke si om de nye opplysningene gjør at de vil kreve saken gjenopptatt eller ikke.

FBI har sagt at dokumentene ikke ble vist fram på grunn av dataproblemer. Men går man tilbake til rettssaken uttalte aktor Patrick Ryan at juryen ikke kunne legge vekt på Kupers vitnemål fordi han ikke sto fram med opplysningene før i oktober 1995, et halvt år etter at bomben rystet Oklahoma.

- Jeg ville aldri fortalt juryen at noen hadde ventet et halvt år med å fortelle hva de så dersom jeg visste at han fortalte dette bare noen dager etter bomben, sier Ryan til New York Times i dag.

UKJENT HJELPER: Hadde Timothy McVeigh hjelp av flere da han klarte å plassere en bombe som tok livet av 168 mennesker i Oklahoma i 1995? Nyoppdagede dokumenter i saken kan tyde på det. Flere vitner har forklart hvordan han så ut, og her er en fantomtegning av den ukjente hjelperen.