McVeigh kremeres

Timothy J. McVeigh henrettes i morgen. Hans lik kremeres og advokaten får asken. Dagbladets korrespondent i USA, Anne Thurmann-Nielsen, møtte Dagbladet.nos lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McVeigh (33) er dømt til døden for å ha drept 168 mennesker med en hjemmelagd bombe 19. april 1995. De fleste amerikanere er fornøyd med at han henrettes, selv om oppslutningen om dødsstraff generelt er for nedadgående i USA.

Dagbladets USA-korrespondent Anne Thurmann-Nilsen har fulgt kampen om McVeighs skjebne i flere år. Nå er hun på plass i Terre Haute, Indiana, der henrettelsen etter planen finner sted i grålysningen mandag, klokka 14 norsk tid.

Minst 1.400 journalister er ventet til Terre Haute, byen som kaller seg Amerikas veiskille. Downtown selger den lokale tatoveringssjappa t-skjorter med påskriften \'Die! Die! Die\' for 200 kroner stykket. Innehaveren sier han har kunder innom fra Australia de siste dagene.

Les hva Anne Thurmann-Nielsen svarte Dagbladet.nos lesere:

MORGENGRY: Her, i det føderake fengselet i Terre Haute, skal Timothy McVeigh dø mandag morgen.
DAGBLADETS UTSENDTE: Anne Thurmann-Nilsen har fulgt Timothy McVeighs skjebne i mange år. Nå er hun på plass i Terre Haute for å følge henrettelsen.