McVeighs partner bombe-dømt

DENVER (NTB-AP-Reuters): En jury i Denver fant i går den andre tiltalte etter terrorbomben i Oklahoma City, Terry Nichols, skyldig i uaktsomt drap. Nichols er også funnet skyldig i å ha deltatt i planleggingen av aksjonen som kostet 168 mennesker livet i april 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen fra Michigan var tiltalt for å ha hjulpet kameraten Timothy McVeigh med å fremstille bomben og planlegge angrepet, som var historiens verste terroraksjon på amerikansk jord.

McVeigh ble funnet skyldig i overlagt drap i vår, og risikerer dødsstraff. Uaktsomt drap straffes ikke med dødsstraff, men Nichols kan likevel bli dømt til døden ettersom juryen fant ham skyldig i å ha deltatt i planleggingen av bombe-aksjonen.

Nichols forsvarere hevdet under saken at tiltalte trakk seg fra sammensvergelsene på et så tidlig stadium, at han ikke kunne holdes ansvarlig. Det samsvarer dårlig med en videofilm som viser Nichols' pickup i Oklahoma City tre dager før eksplosjonen.

- Nichols spilte en nøkkelrolle gjennom åtte måneders planlegging, het det i statsadvokatens tiltalebeslutningen.

- Han skaffet ammoniumnitrat, stjal eksplosiver, ranet en våpenhandler, hjalp McVeigh med å plassere fluktbilen og konstruerte bomben.

Nichols møtte McVeigh i 1988, etter at begge hadde vervet seg i hæren. En tredje venn av de to, Michael Fortier, var et av aktoratets hovedvitner i saken.