TRIST: Søskenbarnet til avdøde Stein Gunnar Kvien, Thor Eriksen (75), forteller om vennen og søskenbarnet. Foto: Ole Åsheim/NORDLYS
TRIST: Søskenbarnet til avdøde Stein Gunnar Kvien, Thor Eriksen (75), forteller om vennen og søskenbarnet. Foto: Ole Åsheim/NORDLYSVis mer

— Han stilte opp for alle

Det sier fetter til Stein Gunnar Kvien (55) som omkom etter teltbrannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SJØVEGAN (Nordlys): En hel kommune er i sorg etter tapet av Stein Gunnar Kvien (55). Thor Eriksen (75) beskriver søskenbarnet og arbeidskameraten som den beste kameraten man kan få, skriver Nordlys.

Trist beskjed I går morges våknet sambygdingene i Sjøvegan opp til den triste beskjeden om at 55-åringen døde på UNN i Tromsø natt til mandag. Det etter å ha kjempet for livet siden leirteltet han, kona og barnebarna overnattet i ved Bekkebotn tok fyr lørdag morgen.

Da den eksplosjonsartede brannen startet, styrtet han i flammehavet for å redde livet til sine barnebarn og sin kone.

Jobbet sammen Etterlatt er en familie, arbeidsplass og bygd i sorg.

LES OGSÅ: Bestefaren døde i natt

— Det er helt forferdelig, sier Thor Eriksen.

— Vi var på jobb sammen på fredag. Da fortalte han at han skulle dra opp til hytta i helgen. Derfor tenkte jeg på ham med en gang jeg hørte om teltbrannen på lørdagsmorgenen, sier søskenbarnet, som også jobbet sammen med avdøde på bilverkstedet ved Salangsverket i Salangen.

Friluftsinteressert Eriksen maler et bilde av en respektert og tvers gjennom god mann. Ingen hadde et vondt ord å si om den friluftslivsinteresserte 55-åringen, som var frivillig i brannvesenet i Salangen, og lenge engasjert i Salangen IF.

LES OGSÅ: Tilstanden forverret for ett av barna

— Han var et fantastisk menneske, som stilte opp for alle. Bedre kamerat kunne du ikke få. Hvis det var noen som hadde problemer med et eller annet, noe mekanisk, elektronisk eller personlig, gjorde han alltid det han kunne for å hjelpe til. Det var en del av hverdagen her
— det var ingen som tenkte over det, sier 75-åringen.

Han kan ikke forstå at tragedien skulle ramme akkurat søskenbarnet. For var det noen som visste hvordan man skulle oppføre seg på tur, var det han.

Ressursperson — Han brukte å ta med seg hele familien på tur, og visste hva friluftsliv var. Og han var flink. Han hadde til og med fått spesialsydd en lavvo fordi familien skulle ha det best mulig, sier Eriksen.

På arbeidsplassen var han en ressursperson. Når andre slet, var det Stein Gunnar Kvien de gikk til for å få hjelp.

— Dette er også en tragedie for bedriften — både kameratslig, og når det kommer til arbeidet. Han var den som klarte å løse de gåtene som fantes.

Samlet seg I går samlet folk i Salangen seg på Prix-kafeen på Sjøvegan. Behovet for å snakke med hverandre er stort, etter en av de største tragediene i bygda på lang, lang tid.

— Jeg klarte ikke å sitte alene hjemme lenger. Jeg måtte ut, bare for å ha noen å snakke med, sier Tor Vegar Nordeng.

Alle rundt bordet har kjent til Stein Gunnar siden han flyttet til Salangen på 1970-tallet — enkelte bedre enn andre. De har bare godord å si om 55-åringen, som kastet seg inn i brannen for å redde familien etter at propangassen som hadde lekket ut i lavvoen tok fyr.

Likandes kar — Jeg synes det er så fælt. Jeg synes han var så grei, sier Onny May Olsen, mens tårene kommer.

— Han var en likandes kar. Rolig og avbalansert. Jeg tror alle vil huske ham som et rolig og fornuftig menneske, og en omsorgsfull person, sier Bodil Isaksen.