Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

— Kvinnelig selvmordsbomber bak terrorangrepet i Moskva

Knyttes til islamske ekstremister i Nord-Kaukasus.

 TERROANGREP:  Et videobilde fra den russiske tv-kanalen NTV viser ankomshallen rett etter eksplosjonen ved Domodedovo-flyplassen i Moskva. Foto: EPA/NTV
TERROANGREP: Et videobilde fra den russiske tv-kanalen NTV viser ankomshallen rett etter eksplosjonen ved Domodedovo-flyplassen i Moskva. Foto: EPA/NTV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig selvmordsbomber skal være blant dem som utførte attentatet som krevde minst 35 liv på flyplassen Domodedovo i Moskva mandag. Det skriver det russiske statlige nyhetsbyrået RIA Novosti, ifølge NTB. Ifølge byrået mener sikkerhetskilder også at attentatet hadde mange kjennetegn som knytter an til islamske ekstremister i Nord-Kaukasus.

- Sikkerhetsbrudd
Minst 35 mennesker ble drept og over 150 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta inne i ankomsthallen på flyplassen mandag ettermiddag klokka 14.32 norsk tid. 20 av de sårede er kritisk skadd.

Ifølge kilder, som ikke er navngitt, skal totalt tre personer være mistenkt å stå bak, melder BBC.

Den russiske presidenten Dmitry Medvedev sier ledelsen ved flyplassen nå må holdes ansvarlig for terrorangrepet.

— Det som skjedde, viser at det var klare brudd på sikkerheten. Noen måtte prøve veldig hardt for å få med seg så mye eksplosiver inn, sier Medvedev, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Medvedev har derfor beordret at man skjerper sikkerheten i Moskva, både ved flyplassene og ved andre knutepunkter for transport.  
  Advart Ledelsen ved Domodedovo-flyplassen i Moskva skal for allerede en uke siden ha fått tips om en mulig terrorhandling på flyplassen.

Det fortalte flere som jobber med sikkerhet ved flyplassen til den russiske avisen Life.ru. mandag.

DREPT:  En av de drepte ligger tildekket foran inngangen til flyplassen. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV
DREPT: En av de drepte ligger tildekket foran inngangen til flyplassen. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV Vis mer

- For omtrent én uke siden ble vi orientert om at noen holdt på å planlegge noe mot oss, fortalte en av sikkerhetsvaktene ved flyplassen til Life.ru mandag ettermiddag.

I mars i fjor 40 personer ble drept og mer enn 80 personer såret da to kvinnelige selvmordsbombere sprengte seg i lufta ved to t-banestasjoner i Moskva. To kvinnelige selvmordsbombere fra Nord-Kaukasus sto bak angrepet.

Medvedev har innrømmet at fattigdom, korrupsjon og konfliktene i Nord-Kaukasus er Russlands største innerikspolitiske problem for øyeblikket. Men han, som sin forgjenger Vladimir Putin, har ikke vært i stand til å finne en løsning som kan stabilisere regionen og skape fred i Russland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling