— Vi ble slått med stokk både på armene og hendene

Forteller tidligere elev av den voldssiktede imamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): — Vi ble slått med en stokk både på armene og hendene. Noen ganger fikk vi en smekk i ansiktet også, dersom vi ikke oppførte oss ordentlig eller ikke hadde gjort leksene våre, forteller en 35 år gammel tidligere elev av den nå voldssiktede imamen til Drammens Tidende.

Torsdag i forrige uke ble en imam i drammensdistriktet pågrepet, avhørt og siktet for vold mot barn i alderen 6 til 12 år. Politiet fikk de første bekymrings-meldingene om voldsbruk allerede tilbake i 2002, og i alt tre moskeer i drammensdistriktet har vært i politiets søkelys.

Imamen skal blant annet ha slått barna med stokk dersom de kom for sent, ikke klarte å lære koranleksen eller var urolige.

- UakseptabeltAna Maria Silva-Harper, leder for Drammen minoritetsråd, ble orientert av politiet fredag. I går innkalte hun styret for å informere dem om saken.

- Vi reagerte veldig sterkt. Vi synes det er forferdelig det som skjer. Men vi var ikke overrasket. Vi har hørt rykter, men at det var så konkret, det visste vi ikke. Vold er uakseptabelt enten det skjer i en moské, kirke eller på en fotballbane, sier Silver-Harper til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer