MDG: - Ta med trygden til Pakistan

MDG-topp Arild Hermstad sammenlikner AAP med feriepenger og ønsker at man skal kunne oppholde seg hvor som helst i verden og motta norske trygder.

INGEN BEGRENSNINGER: MDG-topp Arild Hermstad ønsker ingen begrensninger på hvor mottakere av midlertidige trygdeytelser kan oppholde seg. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
INGEN BEGRENSNINGER: MDG-topp Arild Hermstad ønsker ingen begrensninger på hvor mottakere av midlertidige trygdeytelser kan oppholde seg. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det kan ikke være et mål i seg selv at man skal oppholde seg innenfor Norges grenser. Det skal være en dialog mellom Nav og den som går på trygd om hvilke plikter og vilkår som gjelder. Ut over det må det være lov for personen oppholde seg i Sverige, Tyskland eller Spania. Eller i Latin-Amerika, USA eller Pakistan, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad i MDG.

MDG-toppen ønsker å ta et oppgjør med det han kaller mistenkeliggjøring og påføring av skam overfor dem som går på trygd. Han mener skal kunne disponere pengene fritt - hvor som helst i verden, så lenge du oppfyller de kravene NAV stiller.

Frihetsreform

- Det å mene at man må befinne seg i Norge er en smålig tanke og er preget av at man oppfatter at dem som går på trygd ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Vi krever jo ikke at folk skal bruke feriepengene sine i Norge. Man får dra hvor man vil når man får feriepenger.

- Feriepenger er da penger man har tjent selv, blir ikke det annerledes?

- Ja, men i Norge har man krav på AAP og vi har et system hvis formål er å hjelpe deg videre i livet. På trygd får du ikke lov til å reise til utlandet på din egen fritid. Så lenge du ikke er i behandling eller går på tiltak så er dette en helt unødvendig inngripen i folks frihet til å oppholde seg hvor de selv vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer