Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG-ansatt misbrukte SV-medlemskap

Skal ha meldt seg inn for å få tilgang til internt debattforum.

ANSATT MELDTE SEG INN I SV:  En ansatt i MDG meldte seg inn i SV for å få tilgang til SVs debattforum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ANSATT MELDTE SEG INN I SV: En ansatt i MDG meldte seg inn i SV for å få tilgang til SVs debattforum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ansatt i Miljøpartiet De Grønne (MDG) skal ha meldt seg inn i SV for å få tilgang til SVs interne debattsider. Det opplyser SV i en pressemelding.

SV ble varslet om saken av partisekretær Lars Gaupset i MDG.

Ifølge pressemeldingen ønsket MDG  informasjon om hvordan debattsystemet «Mitt SV» var bygd opp.  Da SV ikke ville gi dem denne informasjonen valgte den MDG-ansatte å melde seg inn for å få tilgang til debattsystemet. Slik ville han tilegne seg informasjon om hvordan debattforumet fungerte. 

- Respektbrudd
- At en ansatt i et annet parti har blitt medlem av SV for å logge seg inn på vårt interne debattforum er et brudd på den gjensidige respekten de norske partiene har overfor hverandre. Derfor ønsker vi at MDGs sentralstyret skal drøfte saken, sier partisekretær i SV, Kari Elisabeth Kaski. 

SV har i dag sendt et brev til MDG der de ber partiet ta problemstillingen opp i sentralstyret.

- Vi tar for gitt og har blitt forsikret av partisekretæren i MDG om at dere ser alvorlig på denne hendelsen, og vi forventer at dere diskuterer partiets kultur og praksis og at eventuelle nødvendige grep blir tatt, står det i brevet.

Skulle ikke skjedd - Det stemmer at en av våre ansatte registrerte seg som medlem i Sv den 13. april  for å se hvordan deres diskusjonsløsning teknisk sett var bygd opp. Vi mener dette var uakseptabelt og det skulle ikke skjedd. Det var ikke planlagt og ikke kjent for meg eller ledelsen i MDG. Jeg tok selv initiativ og varslet SV, og beklaget dette overfor partisekretær Kari Elisabeth Kaski, sier Gaupset til Dagbladet.

- Vi har tatt dette opp med den ansatte som er lei seg for dette. Vi vil gå gjennom våre rutiner og sørge for å bevisstgjøre våre ansatte bedre. Det er ikke slik vi vil opptre overfor et annet parti, sier han videre.

Den ansatte meldte seg inn i SV den 13. april. 19. april kontakt Gaupset SV om saken.

- Flere visste «Det er klart at flere ansatte ved partikontoret til MDG har vært klar over innmeldingen, og at partisekretæren har visst om dette i flere dager før han varslet oss om at hans ansatt er innmeldt i SV. MDG har også informert om at det skal være tatt 4-5 skjermdumper, som siden er slettet. Det er et avvik mellom hvor lenge MDG oppgir å ha vært innlogget på «Mitt SV», og hvor lenge aktivitetsloggen viser at de faktisk har vært innlogget og aktiv på Mitt SV. Vedkommende meldte seg inn og var innlogget i arbeidstiden. Det fremgår i tillegg av loggene at det har vært vist en interesse for innleggene skrevet på debattforumet, og ikke bare for den tekniske løsningen», skriver SV i sitt brev.

- Det ble varslet internt, så brukte jeg noe tid på å få full oversikt over hva som var skjedd. Det var kun den 13. april at innloggingen var brukt, sier Gaupset om dette.

Hele Norges coronakart