Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG avgjør imorgen hvem de skal starte forhandlinger med

- Har snakket med alle partier bortsett fra Frp.

NÆRMER SEG BESLUTNING: Fylkeslagsleder Torkil Vederhus forteller at MDG vil avgjøre torsdag hvem de skal begynne forhandlinger med. Han sitter i forhandlingsutvalget sammen med førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg (bildet), andrekandidat Harald Nissen og tidligere nasjonal talsperson Hanna Marcussen.Oslo, Løvebakken, 20150901. Valgboden 2015.
MDG. Lan Marie Nguyen 1. kandidat i Oslo.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NÆRMER SEG BESLUTNING: Fylkeslagsleder Torkil Vederhus forteller at MDG vil avgjøre torsdag hvem de skal begynne forhandlinger med. Han sitter i forhandlingsutvalget sammen med førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg (bildet), andrekandidat Harald Nissen og tidligere nasjonal talsperson Hanna Marcussen.Oslo, Løvebakken, 20150901. Valgboden 2015. MDG. Lan Marie Nguyen 1. kandidat i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi skal ha et møte i morgen tidlig der vi skal avgjøre hvem vi skal starte forhandlinger med i Oslo, sier Torkil Vederhus til Dagbladet.

Han er fylkeslagsleder for MDG, og sitter i forhandlingsutvalget sammen med førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg, andrekandidat Harald Nissen og tidligere nasjonal talsperson Hanna Marcussen.

Dagsavisen og NTB meldte i ettermiddag at MDG i morgen vil avgjøre hvem MDG skal samarbeide med i Oslo. Det avkrefter Vederhus.

- Først må vi gjennomføre forhandlinger, og det er det vi skal diskutere på et møte i morgen tidlig.

- Men hvem dere starter forhandlinger med vil vel være en indikasjon på hvem dere helst ønsker å samarbeide med?

- Vi starter forhandlinger med det partiet vi ser størst potensial hos.

Det er flere saker som vil avgjøre hvilken retning MDG velger å gå. De har blant annet varslet at de ikke vil støtte et byråd som går inn for en utvidelse av E18 som gir økt persontrafikk, og har også sagt at de gjerne kunne tenke seg ordførerkjedet.

Vederhus forteller at MDG har hatt samtaler med alle partiene i Oslo bortsett fra Frp.

- Hvem har gjort best inntrykk så langt?

- Det er det vi skal diskutere i morgen, da skal vi sette potensialet hos de ulike partiene opp mot hverandre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!