Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG ber Søreide kalle USAs ambassadør inn på teppet

MDG oppfordrer utenriksministeren til å kalle den amerikanske ambassadøren inn på teppet om barna som skilles fra foreldrene på grensen mellom USA og Mexico.

VIL HA UTENRIKSMINITSEREN PÅ BANEN: Nyvalgt talsperson i MDG Arild Hermstad og avtroppende stortingsrepresentant Per Espen Stoknes oppsummerte halvåret på en pressekonferanse i dag. De vil ha Norge på banen i spørsmålet i konflikten om barna på grensen mellom MExico og USA. .Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
VIL HA UTENRIKSMINITSEREN PÅ BANEN: Nyvalgt talsperson i MDG Arild Hermstad og avtroppende stortingsrepresentant Per Espen Stoknes oppsummerte halvåret på en pressekonferanse i dag. De vil ha Norge på banen i spørsmålet i konflikten om barna på grensen mellom MExico og USA. .Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det Trump nå holder på med, er umenneskelig, og i strid med europeiske og norske verdier. Å rive barn vekk fra foreldrene gjør man bare ikke, sier Arild b, talsperson for Miljøpartiet De Grønne (MDG).

– Vi forventer at utenriksministeren snarest kaller den amerikanske ambassadøren inn på teppet. I denne saken må vi sende et krystallklart signal om at Trump nå har tråkket over en grense og at en slik oppførsel er totalt uakseptabel, sier Hermstad til NTB.

Etter at USAs president Donald Trump har innført strengere kontroll ved USAs grense mot Mexico er tusenvis av migranter internert og over 2.000 barn tatt fra foreldrene og satt i egne interneringsleirer, noe som har ført til sterk kritikk både internt i USA og fra andre land.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!