MDG ber Venstre trekke kampanje

Venstre ser «helt patetiske ut» når de skryter av utslippskutt, sier MDG. Venstre svarer at MDG er helt i front når det gjelder å påføre folk kjøttskam, bilskam og flyskam.

HVERDAGEN: MDG mener nordmenn snarest må kutte i både kjøttforbruk, flyreiser og bilturer skal klimamålene nås. Venstre svarer at MDG er helt i front når det gjelder å påføre folk skam. Til høyre er Venstres annonsekampanje i VG. Foto: Terje Pedersen / NTB / Faksimile
HVERDAGEN: MDG mener nordmenn snarest må kutte i både kjøttforbruk, flyreiser og bilturer skal klimamålene nås. Venstre svarer at MDG er helt i front når det gjelder å påføre folk skam. Til høyre er Venstres annonsekampanje i VG. Foto: Terje Pedersen / NTB / Faksimile Vis mer
Publisert

Venstre har denne uka en stor kampanje på VG der de blant annet skryter av at de «er et miljøparti som faktisk har kuttet i klimagassutslipp i Norge».

Det får MDG til å tenne på alle pluggene.

- Venstre bør trekke denne annonsekampanjen. De blir seende helt patetiske ut når det viser seg at tallene ikke stemmer og Norge ikke har kuttet klimautslippene. De gjentar bløffen selv når de vet at det sannsynligvis er helt feil, sier fungerende MDG-leder Arild Hermstad.

- Hva er det som er feil?

- Det er kommet fram at SSB har regnet feil på utslipp fra sjøtransporten. Klimaministeren bekrefter selv til Stortinget at det vil få konsekvenser for utslippstallene. Det er nå ganske tydelig at regnefeilen annullerer utslippskuttene Venstre skryter av. Klimakuttene til Venstre er luft og eksisterer ikke når man gå rinn i tallene. Norske utslipp er omtrent som de var i 1990, det har ikke vært kuttet, slår Hermstad fast.

Kampen om klimavelgerne og hvilke av miljøpartiene som kommer over sperregrensen kan avgjøre høstens stortingsvalg.

Venstre har derfor ingen planer om å trekke noen kampanje, som de heller ikke mener inneholder noen feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer