Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG-Hansson: - Kan kreve å få ordføreren i Oslo for å støtte Raymond Johansen som byrådsleder

Siv Jensen vil analysere hvorfor kvinnene ikke trekkes mot Frp.

PARTILEDERDEBATTEN: Noen fornøyde, andre mindre fornøyde partiledere svarte for seg i Stortingets vandrehall.
Foto: Bjørn Langsem
PARTILEDERDEBATTEN: Noen fornøyde, andre mindre fornøyde partiledere svarte for seg i Stortingets vandrehall. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jubel i Arbeiderpartiet, som er størst i 17 av 19 fylker og ser ut til å vinne viktige byer. Fortvilelse i Høyre, som har gått på flere leie smeller rundt om i landet.

Dette, ispedd lykkelige valgvinnere fra MDG, halvfornøyde SV-ere og venstrefolk, småskuffede KrF-ere, misfornøyde FRP-ere og nokså tilfredse senterpartister dannet grunnlaget for kveldens partilederdebatt fra Stortinget.

- Vi må diskutere de ulike delene av valgresultatet, sier en skuffet statsminister Erna Solberg - og peker på at Høyre også må ha gjort noe bra noen steder, med henvinsning til gode enkeltresultater.

Nekter å gi Hagen skylda Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at valgresultatet er et resultat av at «folk vil ha vår politikk».

Frp-leder Siv Jensen uttrykker også skuffelse over valgresultatet, men trekker fram Os, der ordfører Terje Søviknes har gjort et brakvalg. Og nå vil Jensen finne ut av hvorfor partiet hennes ikke apellerer like mye til kvinner som til menn.

- Det er viktig at vi klarer å løfte oss samlet i alle de store byene, og vi må løfte oss blant kvinner, sier Jensen, og peker på at Frp har større oppslutning blant menn.

- Har Carl I. Hagen forstyrret valgkampen din?

- Vi må alle ta ansvaret, og rette blikket fram mot stortingsvalget. Vi står sammen i dette, jeg har ikke noe behov for å fordele skyld. Vi er vant til å stå i stormen, sier Jensen - og nekter altså å gi Hagens famøse utspill om flyktninger hovedskyld for valgnederlaget.

Kan kreve Oslo-ordføreren MDG er en av valgets store vinnere.

- Nå er MDG etablert som et parti over hele landet, og det er vi veldig godt fornøyd med, sier Rasmus Hansson.

På spørsmål om det kan være aktuelt for MDG å kreve ordføreren i Oslo mot støtte til Raymond Johansen som byrådsleder, klemmer Hansson til med et rungende «ja!».

Han sier Shoaib Sultan kan bli en flott ordfører i Oslo.

I Oslo spiller MDG en nøkkelrolle, de er på vippen. De kan velge å gi avgjørende støtte til de borgelige eller de rødgrønne, og har dermed stor makt i forhandlingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!