Oppdaterte reglene etter at Oslo-byrådet fikk makta:

MDG-Lan skal varsles hver gang media stiller søppel-spørsmål

Ap-Raymond signaliserte at han vil ha stor takhøyde. Måneder etter oppdaterte Renovasjonsetaten sine medieregler, som i verste fall kan begrense de ansattes ytringsfrihet.

FÅR BESKJED: Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) skal varsles om alle oppslag i mediene, ifølge Renovasjonsetatens prosedyre for mediehåndtering. Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR BESKJED: Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) skal varsles om alle oppslag i mediene, ifølge Renovasjonsetatens prosedyre for mediehåndtering. Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kort tid etter at Raymond Johansen (Ap) tok over styringen i Oslo med sitt eget byråd, holdt han en tale til topplederne i kommunen.

Foredraget hadde tittelen «forventninger til åpenhetskultur i Oslo kommune»:

«Åpenhet og ytringsfrihet handler også om kompetanse. Om å stadig bli bedre. Da må vi ha kunnskap om hva som fungerer og ikke fungerer. Og å være åpen om hva som ikke fungerer», uttalte Johansen.

«Positivt omdømme»

Nå viser det seg at Renovasjonsetaten bare måneder etter, den 5. februar 2016, oppdaterte sin prosedyre for hvordan ansatte skal opptre når de kontaktes av journalister.(Artikkelen er oppdatert. Rutinen er ikke datert 5. februar slik Dagbladet først skrev, dette er dato for siste godkjenning).

Men fakta-formidling om hvordan ting fungerer er ikke hovedmålet i etatens «Prosedyre for mediehenvendelser», som Dagbladet har fått innsyn i.

Det overordnede målet for all kontakt med mediene er ifølge prosedyren: «Å sikre et positivt omdømme for Renovasjonsetaten».

Les medie-reglene her(Dagbladet har valgt å sladde navn på tidligere ansatte i dokumentet).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer