Steinar Sagen

MDG-Lan vil ha MDG-Steinar

Nok en gang har MDG prøvd å verve kjente personer til å stå på Oslo-lista i kommunevalget. - Jeg følte det bodde en politiker i ham, sier Lan Marie Berg.

KOMIKER: Steinar Sagen lot seg fotografere i bilen da han spilte en livstrøtt og veldig singel taxisjåfør i NRK-serien «Maxitaxi Driver». Sier han ja, blir det en kamp mot biltrafikken i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KOMIKER: Steinar Sagen lot seg fotografere i bilen da han spilte en livstrøtt og veldig singel taxisjåfør i NRK-serien «Maxitaxi Driver». Sier han ja, blir det en kamp mot biltrafikken i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er litt i tenkeboksen. Eller tenketanken, om du vil, sier Steinar Sagen til Dagbladet.

Da han nylig hadde MDG-topp Lan Marie Berg som podkastgjest, fikk det et litt uventet utfall:

Etter innspillingen tikket det inn en Messenger-melding fra Lan Marie Berg med tilbud om å stå på MDGs liste før kommunevalget.

- Jeg syns det var både bra og koselig, sier Sagen.

Sagen er kjent fra podkasten «Papaya», tidligere «Radioresepsjonen», som han driver sammen med Bjarte Tjøstheim og broren Tore Sagen. Han har også spilt i TV-serier som «Side om side» og «Lilyhammer».

Men han har ikke vært politiker. Sagen takket i første omgang ja til å ta en kaffe med henne.

Stjernespekket

Det er ikke første gang MDG i Oslo forsøker å rekruttere kjente personer til å stå på lista deres.

Før kommunevalget i 2015 hanket partiet inn Erlend Loe, forfatteren bak blant annet «Kurt»-bøkene og «Doppler». De sikret seg også Lars Lillo-Stenberg, frontfigur og vokalist i deLillos.

Også flere kjente akademikere sto på lista, sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen, biologen Dag O. Hessen og litteraturviteren Nina Witoszek.

Fra bunn til topp

Både Loe og Lillo-Stenberg hadde takket ja til å være listefyll nederst på lista, men fikk så mange personstemmer at de begge ble vararepresentanter i Oslo.

«Koko at dere personstemte meg fra 65. til 12. plass på MDG-lista. Vær glad for at jeg ikke kom inn. Kan lite om politikk. Helt blåst», skrev Erlend Loe på Twitter den gang. Han havnet i byutviklingskomiteen.

PLUTSELIG MAKT: Forfatter Erlend Loe raste opp på listene da han var MDG-kandidat i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB
PLUTSELIG MAKT: Forfatter Erlend Loe raste opp på listene da han var MDG-kandidat i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Akkurat det skremmer Steinar Sagen når han nå vurderer om han skal stille.

- Noen før deg har jo endt opp i bystyret, som vararepresentanter?

- Ja, det er det som er det skumle, sier Sagen.

MDG-Lan: - Han virka kul

MDGs Lan Marie Berg sier det ikke er en uttalt strategi å fylle opp lista med kjente navn som Sagens. Men at det godt kan hende at flere blir kontaktet.

- Alle medlemmer blir oppfordret til å spille inn folk som kan stå på liste. Jeg fikk selv ideen, og han virka kul. Og så er han også MDG-medlem, sier Berg til Dagbladet.

VALGKLAR: Stortingspolitiker Lan Marie Berg (MDG). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VALGKLAR: Stortingspolitiker Lan Marie Berg (MDG). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Berg og ektemannen Eivind Trædal (MDG) var gjester i parterapi-podkasten «Catrin og Steinar redder forholdet», som Steinar Sagen driver sammen med kona, parterapeuten Catrin Sagen.

- Jeg følte det bodde en politiker i ham. Han avslørte at han var MDG-er, så tullet vi med det, sier Berg.

Så ble det plutselig realitet.

- Da jeg kom hjem, tenkte jeg hvorfor ikke, ler hun. Jeg spurte om han kunne tenke seg det, og om vi kunne ta en kaffe. Det sa han ja til.

- Alltid en fare

Hun sier utfallet blir opp til nominasjonsmøtet dersom han takker ja.

- Ofte tror man det er så mange flinke folk der at man ikke trengs selv. Det var sånn jeg ble med i MDG, jeg ble spurt om jeg hadde lyst til å engasjere meg og sa ja. Så fikk jeg plutselig flere verv, sier hun.

- Er det en fare for at han plutselig får politisk makt i Oslo?

- Det er alltid en fare for å bli kumulert opp. Vi har gjort gode valg de siste årene og fått inn flere enn noensinne, sier Berg.

Kamp i toppen

Det knives om å få trone på toppen av MDGs Oslo-liste inn mot kommunevalget neste høst.

Samferdselsbyråd Sirin Stav, finansbyråd Einar Wilhelmsen og bystyrerepresentant Sabina Syed er alle tydelig på at de ønsker seg førsteplassen, ifølge Aftenposten.

- Er det en hard kamp?

- Ja, det er klart det blir en tøff kamp om plassene på lista. Det blir veldig spennende. Vi har utrolig mange flinke folk og mange aktuelle, sier Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer