Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG mer enn doblet, Ap faller på ny VG-måling

Miljøpartiet De Grønne mer enn dobler sin oppslutning fra forrige kommunevalg i 2015 i en ny meningsmåling utført for VG.

MER ENN DOBLET: Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Berg (t.v), Arild Hermstad og Une Bastholm (t.h) under MDG sin valgkampåpning i forbindelse med kommunevalget 2019. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MER ENN DOBLET: Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Berg (t.v), Arild Hermstad og Une Bastholm (t.h) under MDG sin valgkampåpning i forbindelse med kommunevalget 2019. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Miljøpartiet får 8,7 prosent, noe som er en framgang på 4,5 prosentpoeng fra kommune- og fylkesvalget i 2015.

Også SV noterer seg for en solid framgang med 8,4 prosents oppslutning, hele 4,3 prosentpoeng fram siden valget i 2015.

Arbeiderpartiet fortsetter å blø, og med 22,7 prosent har partiet falt med 10,3 prosentpoeng sammenliknet med 2015. Det er en av de laveste oppslutningene Respons har målt hos Ap siden valgkampstart i begynnelsen av august.

Senterpartiet får en oppslutning på 14,7 prosent – det er en framgang på 6,2 prosentpoeng.

Alle regjeringspartiene går tilbake på den siste målingen fra VG. Mest tilbakegang har Høyre og Venstre, som faller med henholdsvis 2,2 og 2,1 prosentpoeng til en oppslutning på henholdsvis 21 prosent og 3,4 prosent.

Frp faller med 1,4 prosentpoeng sammenliknet med 2015 og ender på 8,1 prosent, mens KrF får 4,1 prosents oppslutning og faller med 1,3 prosentpoeng.

Partiet Rødt går fram med 1,5 prosentpoeng til en oppslutning på 3,5 prosent, mens Bompengepartiet får 2,5 prosents oppslutning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling