MEDVIND:  Partileder Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne, her fra et valgkamparrangement i Arendal i fjor. Arkivfoto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
MEDVIND: Partileder Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne, her fra et valgkamparrangement i Arendal i fjor. Arkivfoto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

MDG mest fram på ny måling

Ap fortsatt størst, tross fall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne går mest fram med 1,5 prosentpoeng til 4 prosent på en måling som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Arbeiderpartiet er fortsatt størst til tross for et fall på 1,2 prosentpoeng til 34,5 prosent. MDGs framgang gjør at partiet nå har passert Sosialistisk Venstreparti og nærmer seg Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre i oppslutning, ifølge Opinions måling for ANB.

Høyre får støtte fra 27,5 prosent av de spurte, en oppgang på 0,9 prosentpoeng fra forrige Opinion-måling for ANB. Fremskrittspartiet faller 1,1 prosentpoeng til 13,8 prosent.

KrF går fram 0,5 prosentpoeng til 5,2 prosent, Venstre øker oppslutningen med 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosent, mens Sp står på stedet hvil med 4,7 prosent. Rødt går tilbake 0,1 prosentpoeng til 1 prosent. Kategorien andre partier får samlet 0,8 prosent på målingen, ned 0,2 prosentpoeng.

MDG har i dag én stortingsrepresentant - Rasmus Hansson. Hvis målingen hadde vært valgresultat, ville MDG ha fått sju politikere på Stortinget. Hansson mener målingen er en hyggelig opptakt til helgens landsmøte. Partiet har nå blitt en naturlig deltaker i den rikspolitiske debatten, mener Hansson, som tror miljøsaken bidrar til å sanke stemmer.

- Vi må ta vare på velgerne våre og samtidig bygge opp en mer profesjonell partiorganisasjon. Vi tør å si at miljø er det viktigste perspektivet for politikk. Den analysen har vist seg å være riktig, sier Hansson.

(NTB)