MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg

MDG fosser fram på en ny Oslo-måling og får 15,2 prosent. Frp ligger an til sitt dårligste valgresultat noensinne i hovedstaden med 2,9 prosent.

FOSSER FRAM: ;MDG gjør det godt på ny måling. Her er Lan Marie Nguyen Berg på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FOSSER FRAM: ;MDG gjør det godt på ny måling. Her er Lan Marie Nguyen Berg på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Målingen er utført av Opinion på oppdrag for FriFagbevegelse , Dagsavisen og Fagbladet.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) får en oppslutning på 15,2 prosent, en framgang på 5,6 prosentpoeng fra forrige måling, som var i april. Sammenligner man med resultatet på 8,1 prosent ved forrige lokalvalg, er framgangen enda mer formidabel.

Høyre går mest tilbake på målingen. Partiet får en oppslutning på 25 prosent, en tilbakegang på 6,4 prosentpoeng fra april-målingen.

Historisk lavt for Frp

Samtidig ligger Frp an til å gjøre sitt dårligste valg noensinne og måles til 2,9 prosent, tilbake 0,1 fra sist måling. Forrige bunnotering var ved valget i 1979, da partiet fikk 4,6 prosent av stemmene.

Senterpartiet får en oppslutning på 3,1 prosent på målingen og er inne med to representanter i bystyret, mens Folkeaksjonen Nei til mer bompenger får 7,1 prosent og fem representanter.

Byrådspartiene Ap, SV og MDG får sammen med Rødt og Sp totalt 33 representanter i bystyret, mens Høyre, KrF, Venstre og Frp totalt får 21 representanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer