MDG nesten like store som Ap i Oslo

Miljøpartiet De Grønne får en oppslutning på 18,6 prosent på VGs ferske Oslo-måling. Det skiller bare ett prosentpoeng opp til Arbeiderpartiet.

MDG: Lan Marie Nguyen Berg, her under MDGs landsmøte tidligere i år, er partiets førstekandidat i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MDG: Lan Marie Nguyen Berg, her under MDGs landsmøte tidligere i år, er partiets førstekandidat i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Arbeiderpartiets oppslutning på 19,6 prosent er uendret fra junimålingen, som Respons Analyse har utført for VG.

Høyre er ikke uventet fortsatt største parti, og oppslutningen på 24,9 prosent utgjør en oppgang på 1,9 prosentpoeng. MDG går på sin side fram hele 4,7 prosentpoeng til 18,6 prosent.

- I dag har vi en klima- og naturkrise i verden, ikke «bompengekrise». Jeg tror folk har blitt litt lei av krangling i regjeringen og heller ønsker seg politikere som faktisk gjør noe med de store miljøproblemene. Folk ønsker seg handlekraft, ikke politisk teater, sier Lan Marie Berg, samferdselsbyråd og førstekandidat for MDG i Oslo, til NTB.

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) har den største tilbakegangen. Oppslutningen på 3,8 prosent er et fall på 5,3 prosentpoeng.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (med endring fra junimålingen i parentes): Rødt 7,9 (-1,2), Sosialistisk Venstreparti 8,1 (-0,4), Senterpartiet 2,1 (+0,4), Kristelig Folkeparti 1,4 (+0,4), Venstre 5,0 (-0,2), Fremskrittspartiet 6,7 (-1,0) og andre partier 1,9 (+0,7).

Målingen er basert på 803 intervjuer.