MDG oppfordrer folk til å sykle, men partitoppene kjører gjerne bil selv

- Kan oppstå sprik mellom liv og lære også for oss.

SYKKEL:  Rasmus Hansson ankom MDGs valgvake på sykkel. Tilvanlig kjører han SUV. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SYKKEL: Rasmus Hansson ankom MDGs valgvake på sykkel. Tilvanlig kjører han SUV. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Miljøpartiet De Grønne (MDG) ble kommunevalgets store vinner landet over, og i disse dager er de med på å forhandle om makten i hovedstaden.

I Oslo forhandles det om bilfritt sentrum, skrinlegging av E18 og bevaring av markagrensen. På landsbasis vil de prioritere sykkel, tog og annen kollektivtransport, og legge til rette for at flest mulig reiser kan foregå på beina, med sykkel, kollektivt eller med elbil.

Kjører SUV Men samtidig som dette står i partiprogrammet, eier mange av partiets fylkestopper, flere biler.

Partiets nasjonale talsmann, Rasmus Hansson, kjører SUV og ifølge Statens vegvesens motorvognregister, er han ikke alene om dette.

Så, selv om MDG-toppene flere ganger har gjort det klart at de liker å sykle, så er de kanskje ikke noe bedre enn de fleste av oss når det kommer til bilkjøring?

- Jeg har ikke den mest miljøvennlige bilen man kan tenke seg, det stemmer. Men det er sånn at de viktigste miljøfaktorene ved en bil, er hvor mye man bruker den. Jeg bor såpass kronglete til, og veien har ødelagt både en elbil og en hybridbil. Derfor valgte jeg å kjøpe en brukt SUV. Jeg har relativt god samvittighet, men det er klart jeg burde hatt en nullutslippsbil, sier Hansson til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.